Spitalul de Copii Victor Gomoiu din Capitala a fost inaugurat la sase ani de la inceperea lucrarilor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, impreuna cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, au inaugurat, luni, Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Bucuresti, dupa sase ani de la demararea lucrarilor. Intreaga investitie s-a ridicat la 48 de milioane de euro.

„La preluarea mandatului, acum doi ani de zile, aceasta cladire era mai mult o carcasa langa spitalul vechi de copii „Victor Gomoiu” care a fost construit acum 90 de ani. Ne-am dorit cu totii sa avem un spital nou de copii in Capitala Romaniei. Aceasta constructie a demarat in 2012, dar, din nefericire, din cauza unor probleme si neintelegeri, s-au sistat lucrarile in anul 2014. La preluarea mandatului, a trebuit sa reluam lucrarile aproape de la 0 in aceasta cladire si de asemenea, ea sa devina functionala in sensul dotarii cu aparatura de ultima generatie”, a declarat Gabriela Firea la inaugurarea unitatii spitalicesti.

Vezi si Spitalul de copii ”Marie Curie” din Capitală are o nouă secţie de pediatrie

Edilul a precizat ca investitia totala se ridica la 48 de milioane de euro si, in acest moment, sunt functionale toate sectiile care au fost mutate din vechiul spital.

„Intr-o perioada scurta, vor fi dotate si sectiile care au fost construite in plus fata de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi si sectii noi, practic, pacientii din Bucuresti si din intreaga tara se vor putea trata aici, ma refer la ORL, cardiologie, la hematologie, neurologie, ortopedie. Pe vechiul amplasament al spitalului Victor Gomoiu, PMB va demara construirea unui centru de excelenta in oncologie pediatrica precum si alte cateva sectii deficitare, de asemenea, a unui minihotel pentru parintii copiilor care vor fi operati si tratati. Aparatura din acest spital, inclusiv din cele 10 sali de operatii, este de nivel european”, a adaugat Gabriela Firea.

Prezenta la evenimentul de inaugurare, premierul Viorica Dancila a mentionat ca isi doreste finalizarea proiectului Spitalului Metropolitan, dar si constructia celor trei spitale regionale.

„Am vizitat spitalul si am ramas impresionata atat de dotarile din spital, dar si de cadrele medicale, de toti care lucreaza aici si care pun suflet in a trata copii si a folosi aparate de inalta generatie. Sper sa inauguram cat mai multe spitale, mai multe obiective. Sunt convinsa ca veti duce la bun sfarsit si Spitalul Metropolitan, iar la nivel national vom duce la bun sfarsit cele trei spitale regionale pe fonduri europene, dar si cele cinci spitale regionale pe care speram si avem certitudinea ca el vom realiza prin parteneriat public-privat si nu in ultimul rand Spitalul Republican”, a subliniat premierul Romaniei.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca noua unitate sanitara indeplineste toate standardele unui spital la nivelul anului 2018.

„Intotdeauna m-am gandit cum as vrea sa arate un spital pentru copii, un spital care sa raspunda tuturor nevoilor din punct de vedere medical, cat si sa placa, pentru ca stim foarte bine ca micutii pacienti sunt pretentiosi si putin suparati cand ajung intr-un spital. Acest spital arata exact asa cum trebuie sa arate un spital pentru copii. Este un spital dotat cu aparate performante si pot sa va spun ca am fost foarte impresionata de ceea ce am vazut aici in sectia de pediatria generala, in ceea ce se pregateste in sectia de cardiologie, ortopedie. Am vazut doua dintre salile de operatie, arata exact asa cum trebuie sa arate salile de operatie la nivelul anului 2018”, a adaugat Pintea.

Structura organizatorica: 3 sectii clinice de pediatrie, 1 sectie de neurologie pediatrica, 1 sectie clinica de chirurgie pediatrica, 1 sectie clinica de ortopedie pediatrica, 1 sectie de ATI, compartiment ORL, compartiment reabilitare medicala, compartiment dermatologie pediatrica.

Vezi si O fată de 12 ani a devenit mamă la Spitalul Universitar din Bucureşti

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here