Specialistul desemnat de Macron sa reformeze sistemul educational spune ce sa faca romanii

Muzica si jocul educativ sunt printre factorii importanti care determina dezvoltarea creierului la copiii mici, sustine cercetatorul care a fost desemnat de presedintele Frantei pentru a reforma sistemul educational francez, Boris Cyrulnik.  Specialistul desemnat de Macron sa reformeze sistemul educational, aflat la Bucuresti in aceste zile la Conferinta de Inaugurare a Institutului “Petit Enfance, spune ce sa faca romanii.

Vezi si Ce inseamna sistemul de invatamant dorit de Finlanda?

“Muzica este un factor de stimulare si socializare. Muzica este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului, la fel si introducerea jocului ca rol educativ. (…) Muzica este cel mai bun stimulent al creierului. Copiii care de mici asculta muzica au un vocabular mai dezvoltat si socializeaza mai usor cu oamenii din jur. (…) Lucrurile si peisajele abstracte, jocul, mima si teatrul, la fel, au un rol in dezvoltarea copilului. Aceste activitati pot introduce copilul in studiile si cursurile de la scoala si este important ca sa fie practicate la varsta de 3 ani, pentru ca atunci copilul incepe sa vorbeasca. (…) Este important ca parintii sa cunoasca aceste lucruri si sa le aplice acasa cu cei mici”, a spus pentru MEDIAFAX, neuropsihiatrul francez Boris Cyrulnik

De asemenea, Cyrulnik, aflat la Bucuresti in aceste zile la Conferinta de Inaugurare a Institutului “Petit Enfance”, incurajeaza parintii care decid sa le vorbesc copiilor in doua limbi, inca din primele zile ale acestora.

“Copiii care inca de mici aud cuvinte in doua limbi au sansa de a vorbi mai greu. Procesul de vorbire intarzie, insa cand ajung sa aiba 34-35 de luni vor vorbi bine in ambele limbi”, a adaugat Boris Cyrulnik.

Specialistul a mai precizat ca, in cazul in care copilaria a fost marcata de unele traume care nu au fost vindecate, la maturitate persoanele ar putea suferi din acest motiv.

“Copilul este afectat de traumele suferite in primii ani, iar de multe ori acestea se manifesta la maturitate. De exemplu, daca un copil este abandonat de parinti, in special de mama, poate sa recurga la gesturi necugetate, chiar si la suicid. Daca acesti copii sunt ajutati de mici ca sa treaca peste aceasta perioada, atunci evenimentul nu va avea consecinte. (…) O alta trauma pentru copil este daca mama la randul ei este traumatizata. In acest caz sufera ambii, atat mama, cat si bebelusul”, a spus Boris Cyrulnik.

Vezi si La 5 ani suntem genii ale creativitatii! Dar scoala… ne prosteste

Neuropsihiatrul Boris Cyrulnik a fost desemnat de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, pentru a reforma sistemul educational francez. Potrivit acestuia, reforma consta in diverse modalitati interactive prin care creierul copiilor poate fi dezvoltat. De asemenea, Cyrulnik va preda si in Romania cursuri pentru parinti cu privire la o noua abordare de dezvoltare a copiilor.

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here