Sorin Cîmpeanu: Încă 18, 5 milioane de teste de salivă au fost repartizate în școli. Precizia acestora este de 66%.

Teste de salivă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat azi că încă 18, 5 de milioane de teste au fost repartizate în școli, explicând că precizia acestora este de 66%.

„În această dimineaţă, Ministerul Educaţiei a transmis către IGSU repartizarea pe inspectorate şcolare judeţe pentru un număr de 18,5 milioane de teste, care se adaugă rezervei de teste existente în şcolile din România. Deci, există teste. Mizăm pe responsabilitatea administrării acestor teste şi pe corectitudinea raportării. Am constatat o îmbunătăţire clară a procesului de testare şi de raportare a rezultatelor testelor”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, testele de salivă sunt eficiente, deoarece în 5 zile, din 5.000 de teste  pozitive, 3.000 au avut raportare generată de testarea PCR,  iar din aceste 3.000, 2.000 au fost confirmări, iar 1.000 erau infirmări, astfel asta demonstrează că precizia acestor teste pe baza de salivă e de 66%.

Întrebat despre o posibilă renunţare la utilizarea testelor de salivă, Sorin Cîmpeanu a spus: ”Nu am această informaţie a ipotezei de renunţare la testare. Eu ştiu că a fost o solicitare din partea elevilor, părinţilor, profesorilor, a întregului sistem – aceea de testare. În ipoteza în care s-ar renunţa la testare pe bază de salivă, vă întreb cu ce ar putea fi înlocuită pentru a asigura starea de siguranţă sanitară în şcoli?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here