Sorin Cîmpeanu: Este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie să se ajungă la o incidență de 6 la mie, la București

Foto: timesofisrael.com

Municipiul București ar putea ajunge la finalul lunii octombrie la pragul de infectare cu COVID de 6 la mia de locuitori, iar în acel caz toate școlile vor trece automat în regim de 100% online, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni de la Digi 24.

În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil să ajungă și Bucureștiul, în a doua parte a lunii octombrie, la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului de 6 la mie cu intrarea în carantină” a explicat ministrul Educației, spunând că în ultima luna, ”între 1 și 31 august, rata de infectare a crescut de 6 ori”.

Conform Ordinului comun emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, se ia în calcul rata de infectare valabilă pentru ziua de vineri a fiecărei săptămâni, iar scenariul stabilit este valabil pentru întreaga săptămână.

Întrebat dacă un părinte vaccinat are dreptul să știe dacă profesorul care predă la clasa copilului său este vaccinat, ministrul Educației a spus: ”În limitele GDPR, da, are dreptul să știe. (…) Numeric, și nu nominal, pentru că nominal intră sub incidența GDPR”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here