Sirop care provoaca somnolenta, administrat la o cresa

Politistii din judetul Gorj au deschis un dosar penal, dupa ce mama unei fetite a reclamat ca fiica ei, in varsta de doi ani ar fi primit, la cresa din Bumbesti-Jiu, un sirop care provoaca somnolenta.

Vezi si Trei nou-nascuti si doi adulti, injunghiati intr-o cresa din New York

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Gorj au declarat ca o femeie de 22 de ani, din orasul Bumbesti-Jiu, a reclamat ca fiica sa, inscrisa la cresa din localitate, ar fi primit o substanta care i-ar fi provocat somnolenta.

,,Inspectoratul de Politie Judetean Gorj a fost sesizat de catre o femeie in varsta de 22 de ani, din Bumbesti-Jiu, cu privire la faptul ca, la o cresa din localitate, doua educatoare i-ar fi administrat fiicei sale o substanta care i-ar provoca somnolenta. In cauza a fost intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

De asemenea, cazul a intrat si in atentia Primariei orasului Bumbesti-Jiu, institutie in subordinea careia se afla cresa.

,,Cu siguranta va fi o cercetare si administrativa, din partea noastra si Politia, cu siguranta, isi va face treaba. Eu am dispus deja o analiza acolo, am vorbit cu cei responsabili, cresa nu are educatoare. Personalul de la cresa are statut de asistent medical si de ingrijitor. Este vorba de o fetita de doi ani si trei luni. Se va efectua o ancheta administrativa sa vedem despre ce este vorba acolo. Daca lucrurile se vor confirma, persoanele vinovate vor suporta consecintele”, a declarat Constantin Bobaru, primarul orasului Bumbesti-Jiu.

Primarul a discutat si cu medicul scolar care are in coordonare si Cresa Bumbesti-Jiu, dar si cu angajatii institutiei, care neaga ca asa ceva s-ar fi intamplat. La cresa din Bumbesti-Jiu din localitate sunt inscrisi 15 copii.

Citeste si 8 provocari la cresa/gradinita

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here