Sectie a Spitalului de Copii din Cluj, modernizata din donatii si pictata de voluntari

O sectie a Spitalului de Copii din Cluj a fost modernizata din donatii si pictata de voluntari, majoritatea studenti la Arte.

Citeste si Abandonul scolar este foarte mare in Romania

Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca a fost renovata si modernizata in urma unor donatii de 31.000 de euro din partea Lions Club Hope. Presedintele Lions Club Hope Cluj-Napoca, Anca Dinu, a declarat la inaugurarea spatiilor reabilitate, ca suprafata modernizata depaseste 400 de metri patrati.

„Lucrarile de reabilitare si modernizare a Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca s-au finantat din donatii private de 31.000 de euro. Investitia a fost facuta de Lions Club Hope, alaturi de toate cluburile Lions clujene, de partenerii si sponsorii nostri. Lucrarile au constat in acoperirea podelelor si peretilor cu materiale eco, pictarea peretilor de catre voluntari, majoritatea de la Universitatea de Arta si Design, cu desene adecvate varstelor celor mici, inlocuirea materialelor sanitare din saloane si bai, inlocuirea instalatiilor de iluminat, demolarea unor ziduri si refacerea lor ulterioara. In total, au fost reabilitati si modernizati peste 400 de mp”, a spus Dinu.

Seful Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul spitalului, Horatiu Gocan, a declarat, ca rezultatele sunt exceptionale, apreciind munca voluntarilor in decorarea peretilor.

„Speram ca micilor nostri pacienti sa le mai alinam suferinta oferindu-le conditii hoteliere adecvate, la nivelul mileniului in care traim. Avem pacienti de la nou-nascuti pana la tineri de 18 ani, tratam malformatii dar si patologie oncologica, cazuri de neurochirurgie, chirurgie toracica, digestiva, urologica si ginecologica, ortopedie – traumatologie”, a spus Gocan.

Prim vice-presedintele Lions Clubs International, Jung Yul Choi, a declarat ca este multumit de lucrarile de reabilitare realizate la Cluj-Napoca, recomandand reprezentantilor Clubului Lions Hope Cluj sa aplice pentru granturi internationale daca au proiecte mai mari.

Sectia de Chirurgie Chirurgie si Ortopedie pediatrica Cluj-Napoca are 50 de paturi, aici fiind efectuate peste 2500 de interventii chirugicale pe an.

Vezi si Fete in pericol sa cada intr-o cariera abandonata, salvate de pompieri

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here