Scolile vor asigura fiecarui elev un „spatiu special” pentru manuale

Plenul Camerei Deputatilor a modificat legea educatiei nationale astfel incat unitatile didactice de invatamant preuniversitar vor asigura fiecarui elev un spatiu special pentru depozitarea manualelor.

Citeste si: Cum alegi rucsacul potrivit pentru copilul tau

„Unitatile didactice de invatamant preuniversitar asigura fiecarui elev un spatiu special, cu acces individual, pentru depozitarea manualelor, rechizitelor si a altor auxiliare didactice, inclusiv in afara orelor didactice”, prevede proiectul de lege adoptat de plenul Camerei Deputatilor.

Deputatul PNL Ovidiu Alexandru Raetchi – initiatorul propunerii legislative – sustine ca elevii transporta zilnic o greutate aproape dubla fata de greutatea lor si ca este necesar sa ii protejam: ”Pentru a-i proteja pe elevi, tot mai multe scoli au decis sa achizitioneze dulapuri, pentru ca fiecare copil sa isi poata depozita materialele necesare activitatii scolare zilnice (carti, caiete, culegeri, echipament sportiv), dar acestea sunt mai degraba exceptia si nu regula. De exemplu, un elev de clasa primara poate avea un ghiozdan cu o greutate cuprinsa intre 4 si 7 kg in conditiile in care greutatea maxima recomandata pentru un copil de 7-11 ani nu ar trebui sa depaseasca 2,5-3 kg”.

In actul normativ se mai prevede ca la sesizarea elevilor, a parintilor sau tutorilor legali ai acestora sau a cadrelor didactice, directorii unitatilor de invatamant de stat si particulare autorizate/acreditate trebuie sa ia masuri pentru asigurarea spatiilor speciale pentru depozitare. In cazul acestui proiect de lege, Senatul Romaniei are calitatea de for decizional.

Citeste si: Ghiozdanul nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea elevului

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here