Scolile castigatoare in competitia „Scoala Europeana” vor primi 5.000 de lei

Ministerul Educatiei Nationale va premia joi, cele 61 de unitati de invatamant preuniversitar castigatoare ale celei de-a XV-a editii a Competitiei Nationale „Scoala Europeana”. Scolile declarate castigatoare vor primi cate 5.000 de lei pentru dotari.

Vezi si Ce inseamna sistemul de invatamant dorit de Finlanda? 

„Fiecare unitate de invatamant va primi certificatul „Scoala Europeana – 2018″ si un premiu in valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotari. Decizia privind bunurile care vor fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati de invatamant. MEN va repartiza sumele catre inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, acestea urmand sa le transfere unitatilor de invatamant”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, la editia din acest an s-au inscris 112 unitati de invatamant preuniversitar din 29 de judete si din Capitala, iar 61 dintre ele vor primi titlul de „scoala europeana”.

Pe primele 5 locuri s-au clasat Scoala Gimnaziala „Vasile Parvan” din Barlad/judetul Vaslui (192 puncte), Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului/judetul Suceava (191 puncte), Scoala Gimnaziala „M. C. Epureanu” din Barlad/jud Vaslui (189 puncte), Scoala Gimnaziala „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa/judetul Dambovita (182 puncte) si Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iasi (179 puncte).

De asemenea, precizeaza reprezentantii MEN, evaluarea candidaturilor s-a realizat dupa mai multe criterii, precum coerenta activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor europene in programul curent al scoli, performantele scolare reflectate in rezultatele elevilor la examenele nationale sau olimpiade si concursuri scolare.

„Reamintim ca aceasta competitie se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale si consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii”, se mai precizeaza in comunicatul MEN.

Vezi si Scoala de arhitectura pentru copii

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here