Scolile ar putea fi inchise din cauza vremii

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca in urmatoarele zile scolile ar putea fi inchise din cauza vremii. Mai precis, unele scoli pot sa fie inchise din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile anuntate, decizia insa apartine autoritatilor locale si directorilor unitatilor de invatamant.

Vezi si Pericolele la care se expun adolescentii pentru un selfie

„Fara indoiala (exista posibilitatea ca unele scoli sa fie inchise, n.r). Sa punem copiii sub risc ar fi absolut inacceptabil. Nu ia ministrul decizia. Ia fiecare autoritate locala, impreuna cu directorul de scoala, in situatiile pe care vremea le genereaza acolo. Nu inchidem toate scolile”, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Precizarile vin dupa ce meteorologii au emis duminica o informare prin care anunta ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina in toata tara, pana miercuri dimineata. Vremea se va raci, iar la munte va ninge si va fi viscol.

Incepand de duminica de la ora 15.00 pana miercuri la ora 9.00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Sunt anuntate ploi torentiale, grindina si vijelii

Prima avertizare meteo intra in vigoare luni, la ora 14 si este valabila pana la ora 23, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferica accentuata.

In intervalul mentionat, in Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local in Transilvania, Dobrogea si la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descarcari electrice, grindina si averse torentiale. Indeosebi in intervale scurte de timp se vor acumula cantitati de apa care vor depasi 25…35 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse.

A doua avertizare cod galben este valabila de luni, ora 23.00, pana marti la aceeasi ora, fiind vizate 22 de judete din nord si centru.

In intervalul mentionat in Transilvania, Maramures, cea mai mare parte a Moldovei si jumatatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea si caracter torential si se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi 25…30 l/mp si pe arii restranse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat de grindina.

In zonele montane, iar trecator si in Transilvania si Subcarpatii Moldovei, precipitatiile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. La altitudini de peste 1500m vantul va avea intensificari de peste 70…80 km/h spulberand zapada.

ANM anunta ca mai ales pe parcursul zilei de marti (7 mai) local vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse in general intre 55 si 65 km/h.Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta data in toata tara.

 

Vezi si Ce declaratie pregatesc copiii din intreaga Uniune Europeana

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here