Scoli inchise din cauza ninsorilor in mai multe judete

In mai multe judete ale tarii, autoritatile au anuntat inchiderea scolilor ca urmare a efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile, dupa cum urmeaza:

Scolile din judetul Timis vor fi inchise luni si marti

Inspectorul scolar general al judetului Timis, Aura Danielescu, a anuntat ca i-a solicitat prefectului ca luni si marti sa fie suspendate cursurile in toate scolile din judet, ca urmare a efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile. Solicitatea a fost aprobata de prefectul judetului. Solicitatea a fost facuta pentru ca zeci de localitati din judetul Timis nu sunt alimentate cu energie electrica, iar din cauza stratului gros de zapada, in unele zone masurand peste 50 de centimetri, drumurile sunt aproape impracticabile sau se circula cu dificultate.

“Am facut propunerile de suspendare a cursurilor pentru luni si marti pentru siguranta elevilor. In Timisoara, cu precadere, incercarea parintilor de a-i deplasa pe copii la scoala cu masinile va bloca si mai rau circulatia”, a afirmat Aura Danielescu. Peste 40.000 de oameni nu au curent electric, in mai multe localitati din judetul Timis, din cauza efectelor viscolului si a ninsorii.

Judetul Timis este sub atentionare cod portocaliu de vreme rea.

Toate scolile din judetul Gorj vor fi inchise

In judetul Gorj, toate scolile vor fi inchise luni, din cauza ninsorilor abundente, anunta reprezentantii Inspectoratului Judetean Scolar. Masura ar putea fi prelungita si pentru marti 18 decembrie.

Dupa ce mai multi directori ai unitatilor de invatamant din Gorj au anuntat ca elevii nu pot sa ajunga la ore din cauza drumurilor blocate de zapada, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Gorj au decis ca toate scolile sa fie inchise.”In Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a hotarat ca, luni, sa fie suspendate cursurile in toate unitatile de invatamant din judetul Gorj”, a declarat, corespondentului Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj. In orasul Targu-Jiu, cresele vor fi deschise.

Citeste si: 485 de elevi din Botosani nu au putut ajunge la scoala din cauza ninsorii

„Ca urmare a conditiilor meteorologice extreme din ultimele 48 de ore, a caderilor masive de zapada, dar si a prognozei meteo care vizeaza municipiul Targu-Jiu in urmatoarea perioada si care prevede ninsori abundente, dar si in urma problemelor care au aparut la reteaua de alimentare cu energie electrica a municipiului Targu-Jiu, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a aprobat ca in ziua de 17 decembrie cursurile din unitatile scolare, cu exceptia gradinitelor si creselor, sa fie suspendate”, a precizat Ana Maria Ianc, purtatorul de cuvant al Primariei Targu-Jiu.

Gorjul se afla sub avertizare cod galben, pana duminica, la ora 18.00 fiind anuntate ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zapada si intensificari ale vantului.

Luni vor fi inchise toate scolile din Mehedinti

Cursurile scolare vor fi suspendate, luni, si in unitatile de invatamant din judetul Mehedinti, decizia fiind luata duminica seara, de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), din cauza ninsorilor abundente. Potrivit deciziei ISJ Mehedinti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cursurile scolare vor fi suspendate luni in tot judetul.

„Am fost instiintati ca, luni, nu se vor face cursuri in scolile din judetul Mehedinti, din cauza vremii nefavorabile, iar materia se va recupera dupa cum se va stabili, fie la nivel de inspectorat scolar, fie la nivelul unitatilor de invatamant”, a declarat Daniela Pirvan, purtatorul de cuvant al ISJ Mehedinti.

Judetul Mehedinti s-a aflat, in weekend, sub avertizare cod galben de ninsori.

Doua scoli din judetul Hunedoara vor fi inchise, luni, din cauza ninsorilor

Cursurile din doua scoli din judetul Hunedoara vor fi suspendate, luni, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, au anuntat, duminica, reprezentanti Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), precizand ca daca situatia o va impune, si alte unitati de invatamant vor fi inchise.

Reprezentantii ISJ Hunedoara au anuntat ca doua scoli din judet vor avea cursurile suspendate luni, iar alte scoli ar putea fi inchise, daca directorii unitatilor de invatamant vor solicita acest lucru, in situatiile in care drumurile sunt impracticabile. „Deocamdata avem doua unitati care s-au anuntat. Este vorba despre scoala gimnaziala de la Ohaba, comuna Lapugiu si de la Geoagiu, Colegiul Tehnic Agricol Alexandru Borza. Noi suntem in legatura permanenta cu toti directorii unitatilor de invatamant, nu am luat o decizie la nivel de inspectorat si la nivel judetean prin Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru a inchide si a suspenda cursurile in toate unitatile de invatamant, pentru ca am considerat ca este mai bine sa consultam directorii si decizia sa se ia la nivel local”, a declarat Maria Stefanie, inspectorul scolar general al ISJ Hunedoara.

Si in Arad vor fi suspendate cursurile in 39 de scoli

Elevii din 39 de localitati din judetul Arad nu vor merge la scoala, luni si marti, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrica. Decizia a fost luata, duminica, pentru „protectia copiilor”.

Prefectura Arad a anuntat, duminica seara, ca, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrica a zeci de localitati din judet, s-a luat decizia suspendarii cursurilor, luni si marti, in 39 de scoli, pentru „protectia copiilor”. Este vorba de scolile aflate in localitatile Archis, Bata, Beliu, Birchis, Barsa, Barzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususau, Gurahont, Halmagiu, Halmagel, Hasmas, Moneasa, Misca, Paulis, Pecica, Petris, Plescuta, Savarsin, Seleus, Sagu, Sepreus, Sicula, Silindia, Siria, Sistarovat, Taut, Tarnova, Varadia de Mures, Varfurile, Vinga, Zabrani, Zarand.

42.000 de persoane din judetul Arad nu au curent electric, duminica, din cauza viscolului si a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune.

Inca doua judete anunta inchiderea scolilor, din cauza viscolului: Caras-Severin si Bihor

Peste 60 de scoli din Caras-Severin raman inchise luni, din cauza ninsorilor abundente, 30 dintre ele neavand curent electric, iar 26 nu au caldura. Si in patru localitati din Bihor, cursurile vor fi suspendate.

Un numar de 62 de unitati de invatamant din judetul Caras-Severin vor fi inchise luni, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.  Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, 30 dintre scoli nu sunt alimentate cu energie electrica, 26 de unitati de invatamant nu au caldura, iar in cazul altor sase, drumurile spre scoli sunt inchise.

Conform ISU Caras-Severin, duminica seara, cinci grupuri electrogene, dintre care patru primite in sprijin de la inspectoratele pentru situatii de urgenta din Gorj, Dolj, Mehedinti si Valcea, vor fi montate pentru a asigura energia electrica in localitatile Marga, Doman, Tarnova, Firliug si la Spitalul din Oravita, ca rezerva. In total, in judetul Caras-Severin, sunt 46 de localitati nealimentate cu energie electrica.

Cursurile scolare vor fi suspendate, luni, si in patru localitati din judetul Bihor, din cauza intreruperilor electrice cauzate de caderile de zapada. Purtatorul de cuvant al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat ca vor fi suspendate cursurile in scolile din Avram Iancu, Brusturi, Cabesti si Chijic. In judetul Bihor au fost afectate, duminica, de intreruperi de curent un numar de 79 de localitati in urma ninsorilor.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Elevi cu geci si manusi la ore in clase la Focsani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here