„Scoala Parintilor”, la Spitalul Universitar din Bucuresti. Cursuri de puericultura gratuite

Incepand cu luna iunie vor avea loc cursuri gratuite de puericultura. Reprezentantii Spitalului Universitar din Capitala au precizat ca in cadrul unitatii viitorii parinti vor beneficia atat de educatie medicala sustinuta de cadrele medicale ale spitalului, cat si de consultatii prenatale.

Vezi si Viitorii tati au dreptul la 3 saptamani in plus de concediu!

Seful sectie Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Adriana Dan, a precizat ca aceste cursuri sunt importante pentru viitorii parinti, intrucat a da nastere unui copil implica nu doar o bucurie imensa, ci si o responsabilitate pe masura.

„Cum ne pregatim pentru intalnirea cu nou-nascutul, cum ne comportam cu o fiinta atat de fragila si atat de importanta? Informatii despre aceste lucruri se gasesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de pareri, dar tocmai aceasta abundenta de sfaturi din toate partile, contradictorii uneori, ne fac sa ne intrebam care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmarim prin intermediul proiectului Scoala Parintilor? Raspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionisti, la orice intrebare care ii preocupa pe tinerii pe cale sa devina parinti”, a explicat seful sectiei Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Adriana Dan.

In cadrul acestui curs vor fi dezbatute o serie de teme de interes pentru cuplurile care se pregatesc sa devina parinti, precum pregatirea gravidei pentru nastere, semnele care anunta demararea travaliului, ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate, alaptarea, igiena bebelusului, conditii ambientale, semne de boala ale bebelusului, manevre de baza pentru reanimare la domiciliu si importanta controalelor la medicul neontolog/de familie/ pediatru.

Reprezentantii SUUB spun ca principalele obiective ale acestui proiect vizeaza educatia medicala a cuplurilor de viitori parinti, reducerea complicatiilor nasterii prin informarea mamelor despre modalitatile de nastere si analgezie, prevenirea prematuritatii prin evitarea factorilor de risc si informarea asupra minimalizarii complicatiilor, prin interventii medicale prenatale, informarea mamelor, familiilor despre procesele fiziologice sau patologice postnatale, dar si oferirea de oportunitati de interactiune cu specialistii pentru unele patologii speciale materno-fetale (consultatii prenatale).

„La finalul acestui curs, tatal va obtine atestatul de absolvire curs de puericultura, in baza caruia poate obtine un concediu paternal majorat cu inca 10 zile”, se mai precizeaza in comunicat.

Acest proiect a fost lansat in cadrul Spitalului Universitar din Capitala cu peste 20 de ani in urma, insa varianta din acest an, potrivit reprentantilor SUUB va fi una „mai interactiva”.

„Noi desfasuram acest proiect de peste 20 de ani (din 1996), ceea ce ne confera o vasta experienta, dar, incepand cu acest an ii dam o noua perspectiva, mai tehnica, mai interactiva, mai individualizata, fiindca vom lucra cu grupe mici de parinti, punand accent pe dobandirea deprinderilor practice si pe subiecte foarte actuale, unele controversate”, mai spune dr. Adriana Dan.

Proiectul va fi lansat la inceputul lunii iunie, iar primele cursuri vor fi sustinute in sala de curs din cadrul Spitalului Universitar, miercuri 5 iunie, incepand cu orele 13.00. Numarul maxim este de 20 de participanti/ curs, in ordinea inscrierii.

Citeste si Viitorii parinti invata sa schimbe corect scutece folosind un manechin

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here