Scoala fara apa potabila si cu tavanul care sta sa cada peste copii

O scoala fara apa potabila, din satul Danesti, judetul Calarasi, unde tavanul sta sa cada peste copii, iar toaleta este in curte ar putea fi inchisa de inspectorii sanitari daca deficientele nu vor fi remediate in luna noiembrie, transmite corespondentul Mediafax.

Vezi si Scoala in 2018 in Galati: fara apa potabila

Scoala cu clasele I-IV, din satul Danesti, comuna Frasinet, este intr-o stare avansata de degradare, grupul sanitar este un WC in curte, iar elevii care frecventeaza cursurile la aceasta unitate nu au apa potabila. Mai mult, intr-un din salile de curs tavanul sta sa cada.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar din Calarasi au recunoscut problemele de la scoala din Danesti, recomandand, chiar de la inceputul anului, ca elevii sa fie mutati la scoala din comuna Frasinet, aflata la aproximativ trei kilometri.

„In sala in care tavanul sta sa cada nu se desfasoara cursuri, elevii invatand in alta sala de clasa. La inceputul anului scolar, cand s-a facut inspectia tematica, cand s-a verificat daca unitatile sunt pregatite pentru desfasurarea activitatii, s-au facut recomandari de a fi mutati elevii din acea structura la unitatea de invatamant cu personalitatea juridica. Elevii pot fi mutati si transportati cu microbuzul scolar in cladirea de la scoala gimnaziala numarul 1, din comuna Frasinet, tocmai pentru a fi in siguranta. Asta li s-a recomandat la inceputul anului scolar”, a declarat seful ISJ Calarasi, Elena Mihailescu.

Unitatea scolara nu are nici autorizatie de functionare, iar la ultima verificare facuta de inspectorii Directiei Sanitare s-a dispus remedierea deficientelor constatate, in caz contrar riscand sa fie inchisa.

Citeste si Scoala in 2018 in marile orase, in cladiri neautorizate

„Colegii mei de la Inspectia sanitara s-au deplasat la scolile din localitatea respectiva si au facut recomandari catre toate unitatile scolare sau prescolare de pe raza acelei unitati administrative-teritoriale ca sa fie remediate toate deficientele pe care le au. Au dat un termen de realizare, iar in interiorul acestui termen se afla si aceasta unitate”, a declarat directorul DSP Calarasi, Gabriela Teodorescu.

Potrivit reprezentantilor DSP Calarasi, scoala de la Danesti ar putea fi inchisa, daca situatia pune in pericol sanatate copiilor, sau cel putin activitatea sa fie suspendata pana la remedierea deficientelor.

„Urmeaza ca luna aceasta inspectorii sa se deplaseze din nou la unitatea respectiva si atunci, daca se constata ca se pune in pericol sanatate copiilor si nu s-au facut remedierile recomandate, se poate lua decizia, ca masura complementara, de suspendare a activitatii. Insa nu ne putem antepronunta, trebuie sa asteptam data la care colegii mei se vor deplasa la unitatea respectiva si vor vedea despre ce este vorba”, a mai precizat directorul DSP Calarasi.

Citeste si 150 de elevi de la una dintre cele mai aglomerate scoli din Timisoara vor invata in containere

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here