Scoala 124, care a luat foc in Capitala, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU

Primaria Sectorului 5 a anuntat ca Scoala 124 din Capitala, care a luat foc, luni de dimineata, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU, precizand ca in unitatea de invatamant erau montati senzorii de incendiu, dar si usi antifoc. Scoala va intra in renovare dupa finalizarea anchetei.

Vezi si Elevii scolii care a ars in Capitala, relocati la alte unitati din apropiere

„Scoala Gimnaziala nr. 124 elaborase documentatia necesara consolidarii cladirii (expertiza tehnica efectuata in decembrie 2017) si se afla in stadiul final al pregatirii pentru obtinerea autorizatiei ISU (faza de intocmire a scenariului de securitate la incendiu), in decursul acestui an, celelalte masuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat usi antifoc”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Primaria Sectorului 5.

In acest context, institutia a precizat ca, dupa finalizarea anchetei cu privire la cauzele care au dus la aprinderea focului, Scoala 124 va intra intr-o procedura de renovare.

In urma incendiului de luni dimineata, reprezentantii Primariei Sectorului 5 au relocat elevii care invatau in aceasta scoala astfel: cele 3 clase pregatitoare la Gradinita nr. 35, cele 12 clase primare la Scoala Gimnaziala nr. 126, cele 11 clase gimnaziale la Scoala Gimnaziala nr. 143.

Potrivit sursei citate, examenul Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a „se va desfasura fara probleme, toate aspectele tehnice umand a se rezolva in zilele imediat urmatoare”.

Scoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineata, nu are autorizatie de securitate la incendiu, institutia de invatamant obtinand in 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrari de consolidare si refunctionalizare, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

Vezi si 500 de scoli din Capitala nu detin autorizatie de securitate la incendiu

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here