Sapte copii si mama lor, spitalizati din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon

Sapte copii cu varste intre trei si 16 ani, impreuna cu mama lor, au fost dusi la spitalul din Bistrita, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba cu care incalzeau locuinta.

Vezi si: Copil cu arsuri pe 30% din corp, transferat cu avionul de la Satu Mare in Capitala

Potrivit ISU Bistrita, noua persoane – parintii si sapte copii s-au intoxicat, in timpul noptii, cu monoxid de carbon de la soba alimentata cu combustibil solid.

Incidentul s-a petrecut in localitatea bistriteana Tarpiu, la fata locului fiind trimise sase autospeciale SMURD si ale Serviciului Judetean de Ambulanta. Echipajele medicale, ajunse la fata locului, au transferat la spitalul din Bistrita opt persoane – mana si cei sapte copii, tatal refuzand internarea.

“Echipajele medicale (doua EPA, un TIM si trei SAJ), au gasit la locul solicitarii sapte copii (sase fete si un baiat), cu varste cuprinse intre trei si 16 ani, si doi adulti (parintii). Toti erau constienti, cooperanti, prezentau cefalee, ameteli si varsaturi. Tuturor copiilor si mamei li s-a administrat oxigen si au fost transportati la UPU SMURD Bistrita pentru continuarea investigatiilor medicale. Tatal a refuzat tratamentul, dar si transportul la spital”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bistrita-Nasaud, Cristina Racila.

Reprezentantii ISU Bistrita-Nasaud au stabilit ca cele noua persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon din cauza unei sobe alimentate cu combustibil solid care o foloseau pentru incalzirea locuintei.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Cinci adulti si doi copii, la spital in urma unui incendiu din Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here