S-au vaccinat peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare anti-COVID

Foto: The Conversation

”Până în prezent s-au vaccinat peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare anti-COVID (adică, în vârstă de peste 12 ani)” a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Ministrul Educației: Școala începe de luni, cu prezență fizică acolo unde este posibil

”Un element foarte important este progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor, ultimele date ne arătau că avem 303.000 elevi vaccinați, asta înseamnă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare. Este un progres important chiar dacă este mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toții, dar este un element care contribuie la siguranța sanitară în școli. Dacă vreți datele defalcate pe categorii de vârstă, vă spun că am ajuns la 80.000 de elevi de 12-15 an vaccinați și la 223.000 elevi în vârstă de peste 16 ani” a spus ministrul Educației.

Potrivit oficialului sunt instituții de învățământ unde rata de vaccinare este de peste 90%.

”Astăzi, după cunoștința mea, deja la această oră, toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare de la nivelul fiecărui inspectorat, sunt situații unde rata de vaccinare este de peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecărei școli va fi afișată rata de vaccinare, dar fără nume și prenume, conform GDPR.” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat care este situația testelor de saliva, oficialul a spus că procedura de achiziție este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare acestea vor fi livrate în școli, prin intermediul DSU, pe baza repartiției în funcție de numărul de beneficiari.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here