Rezultatele repartizarii computerizate in invatamantul liceal de stat au fost publicate

Rezultatele repartizarii in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au fost publicate pe admitere.edu.ro, potrivit unui anunt al Ministerului Educatiei.

Citeste si: Rezultate finale Evaluare Nationala 2019

Rezultatele repartizarii in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au fost publicate la ora 08.00 .

Astfel, elevii pot afla, vineri, la ce liceu au fost repartizati, accesand urmatorul link: http://admitere.edu.ro/IndexHarta.aspx.

Urmatoarea etapa se va desfasura in intervalul 15 – 18 iulie 2019, perioada in care va avea loc depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

In zilele de 19, 22 si 23 iulie 2019, va avea loc rezolvarea de catre comisia judeteana de admitere a situatiilor speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, a repartizarii candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si a candidatilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate, conform calendarului de admitere in liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

In perioada 4 – 8 iulie 2019 a avut loc verificarea de catre candidati si parinti a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor si listarea fiselor corectate din calculator, in timp ce in intervalul 3 – 7 iulie 2019, completarea optiunilor in fisele de inscriere si introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere.

Cea de-a doua etapa a admiterii la licee se va desfasura in perioada 23 iulie-1 august 2019.Potrivit datelor calendarului de admitere in liceu 2019-2020, elaborat de MEN, in 23 iulie 2019 va avea loc afisarea situatiei locurilor ramase libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna/materna.

Ulterior, in zilele de 24 – 25 iulie 2019, va avea loc, potrivit aceleiasi surse, inscrierea candidatilor la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/materna.
In perioada 26 – 29 iulie 2019 se vor desfasura probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/materna, in timp ce in intervalul 24 – 30 iulie 2019 se va dispune primirea cererilor de inscriere a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare, conform calendarului de admitere in liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

A doua etapa a admiterii la licee se va incheia pe 1 august 2019. Astfel, in zilele de 31 iulie -1 august 2019, va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare.

Citeste si: Evaluarea Nationala: 4.200 de contestatii, depuse in Capitala dupa afisarea notelor

In ceea ce priveste calendarul de admitere in invatamantul profesional si dual, in perioada 8 – 12 iulie 2019, va avea loc depunerea dosarelor de inscriere, la unitatile de invatamant la care candidatii au fost declarati admisi, urmand ca in intervalul 15-16 iulie 2019 sa aiba loc rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia de admitere.

Admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa se va face in perioada 15- 18 iulie 2019. In acest interval va avea loc inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor de seriile anterioare care implinesc varsta de 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2019- 2020, potrivit datelor MEN.

In zilele de 19, 22,respectiv 23 iulie 2019 va avea loc repatizarea candidatilor de seriile anterioare care implinesc varsta de 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2019-2020 pe locurile de la invatamantul seral sau cu frecventa redusa.

Potrivit Ministerului Educatiei, repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.

Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si litaratura romana din cadrul evaluarii nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale si nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art. 10, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu, se calculeaza dupa urmatoarea formula: MA=0,2 x ABS + 0,8 x EN (MA = medie admitere; ABS = medie generala de absolvire a claselor V-VIII; EN = medie generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, conform Anexei nr. 1 la OMEN Nr. 4829/30.08.2018.

Sursa: Mediafax

Citeste si: 429 de medii de 10 la Evaluarea Nationala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here