Regina Elizabeth a II-a a absentat de la botezul printului Louis

Regina Elizabeth a II-a a absentat de la botezul printului Louis, cel de-al treilea copil al printului William al Marii Britanii si al ducesei Catherine de Cambridge, care a avut loc luni, la Londra, potrivit CBS News.

Printul Louis a fost botezat luni, la capela regala de la palatul Saint James din Londra, insa regina Elizabeth a II-a, in varsta de 92 de ani, si printul consort Philip, in varsta de 97 de ani, nu au participat la eveniment.

Vezi si Printul Louis va purta la botez o tinuta simbol pentru familia regala britanica

Totusi, decizia de a nu participa la botez nu ar avea legatura cu starea de sanatate a reginei, ci cu programul incarcat al acesteia si ar fi fost luata cu mult timp inainte de eveniment. Suverana si sotul ei urmau sa se intoarca luni la Londra de la domeniul privat Sandringham.

Printul Louis, in varsta de 11 saptamani, a fost botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

Copilul a fost adus la capela de mama sa si a adormit imediat ce a ajuns in lacasul de cult.

Din partea familiei regale au participat la botez tatal printului William, printul mostenitor Charles, si sotia acestuia, ducesa Camilla, printul Harry si sotia sa, ducesa Meghan, si fratii micutului, printul George si printesa Charlotte.

De asemenea, au participat bunicii materni ai copilului, Michael si Carole Middleton, si sora ducesei Catherine, Pippa, cu sotul acesteia, James Matthews.

Cei sase nasi sunt prieteni si rude ale lui William si Kate. Printre acestia se numara Guy Pelly, prieten al fratilor William si Harry, Nicholas van Cutsem, un apropiat al familiei regale, dar si Lucy Middleton, verisoara a ducesei Kate.

Pentru ceremonia religioasa, parintii printului au ales sa perpetueze o traditie foarte draga familiei regale britanice. Printul Louis a purtat aceeasi tinuta cu care au fost imbracati fratii sai, printul George si printesa Charlotte, cand au fost botezati. Este vorba despre o replica a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, printesa Victoria, din 1841, devenita intre timp tinuta oficiala la botezurile membrilor familiei regale. Prea fragila pentru a mai fi imbracata in prezent, istorica piesa este conservata in arhivele familiei, dar, din 2008, o replica a acesteia, realizata integral manual, din dantela si satin, este disponibila pentru noii mostenitori.

Dupa botez, oaspetii au participat la o receptie organizata de printul William si ducesa Catherine.

Ducesa Catherine de Cambridge a nascut pe 23 aprilie cel de-al treilea copil al sau si al printului William, un baietel care a primit numele Louis Arthur Charles. Copilul va fi cunoscut ca alteta sa regala printul Louis de Cambridge.

Vezi si Ducele si Ducesa de Cambridge si-au numit al treilea copil Louis Arthur Charles

Sursa: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here