Programul UE de incurajare a consumului de fructe, legume si lapte, reluat in scolile romanesti

Programul UE de incurajare a consumului de fructe, legume si lapte in scoli va fi reluat in anul scolar 2019-2020, prin alocarea a 18 milioane de euro, din care 6,86 milioane de euro pentru fructe si legume si 10.8 miloane euro pentru lapte.

Citeste si Fructe si legume pentru micii scolari

Un comunicat al Comisiei Europene precizeaza ca in fiecare an scolar, acestui program i se aloca o suma totala de 250 de milioane de euro. Pentru 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane euro pentru fructe si legume si 105 milioane euro pentru lapte si produse lactate. Desi participarea la program este facultativa, toate statele membre ale UE au ales sa participe, fie la o parte a programului, fie la intregul program. Alocarile nationale pentru tarile UE care participa la program in acest an scolar au fost aprobate si adoptate de Comisia Europeana in luna martie 2019. De asemenea, tarile pot completa ajutoarele UE cu fonduri nationale.

Peste 20 de milioane de copii au beneficiat de acest program in anul scolar 2017-2018, aceasta cifra reprezentand 20% din copiii din intreaga Uniune Europeana.

Statele membre pot decide modalitatea de punere in aplicare a programului, inclusiv tipurile de produse pe care le vor primi copiii sau tema masurilor educative instituite. Totusi, alegerea produselor distribuite trebuie sa se bazeze pe consideratii legate de sanatate si de mediu, de caracterul sezonier, de disponibilitate si de varietate.

Citeste si Elevii vor primi fructe, legume, lactate si produse de panificatie

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here