Programul ”Masă sănătoasă în școli”: un miliard de euro de la guvern pentru 900.000 de elevi

Foto: www.foodbusinessnews.net

Pentru programul ”Masă sănătoasă în școli”, guvernul va investi un miliar de euro. Programul se va desfășura în perioada 2022-2027 și vizează 900.000 de elevi.

Pentru derularea acestui program s-a înființat un grup de lucru condus de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, împreună cu Ministerul Sănătății, al Finanțelor și al Agriculturii și al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca de la 150 de școli programul să fie extins la un număr cât mai mare de instituții de învățământ.

Mulți părinți decid să-și trimită copiii la școală în funcție de existența acestei mese calde și că acest lucru ar ajuta și în lupta cu abandonul școlar, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Includerea unităților de învățământ preuniversitar în program se va realiza pe baza unor criterii aprobate de Ministerul Educatiei, prioritizând școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar.

Ministerul Sănătății va decide care este lista alimentelor potrivite pentru acest program. Se dorește ca masa să fie asigurată, folosind produse agroalimentare românești în colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here