Profesor de sport acuzat ca imbratisa si mangaia eleve

Un profesor de sport de la o scoala gimnaziala din Alba Iulia, acuzat ca imbratisa si mangaia eleve cu varste de sub 13 ani, a fost trimis in judecata. Profesorul este acuzat si ca a jignit mai multi elevi, numindu-i „grasani, incapabili sau curcan gras bun de pus in cuptor”.

Citeste si Salvati Copiii a solicitat implicarea Avocatului Poporului in cazul copilului agresat de profesorul de religie

Ancheta procurorilor a pornit la inceputul lunii martie 2018, dupa ce parintii au sesizat conducerii scolii respective comportamente indecente ale profesorului de sport.

Acesta era acuzat ca ar fi avut un comportament neadecvat si ar fi facut comentarii si gesturi nepotrivite la adresa elevelor, cu varste sub 13 ani. Cercetarea s-a incheiat cu trimiterea in judecata a profesorului, pentru coruperea sexuala a minorilor si purtare abuziva, iar in dosarul inregistrat in 26 martie, la instanta din Alba Iulia, sunt 6 persoane care se considera vatamate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, procuror Adrian Cabulea, s-a dispus trimiterea in judecata a lui O.V. pentru corupere sexuala a minorilor si purtare abuziva.

In perioada ianuarie-martie 2018, in calitate de profesor de sport la o scoala gimnaziala din municipiul Alba Iulia, in timpul orelor de educatie fizica inculpatul O.V. a efectuat acte de natura sexuala (imbratisari si mangaieri, inclusiv in zonele intime) impotriva mai multor eleve minore din doua clase, care nu au implinit varsta de 13 ani. In perioada ianuarie-martie 2018, in calitate de profesor de sport la o scoala gimnaziala din municipiul Alba Iulia, in timpul orelor de educatie fizica inculpatul O.V. a utilizat expresii jignitoare de genul <idioti, incapabili, handicapati, grasani, prosti, mocofani, tampiti, vaca, curcan gras bun de pus in cuptor” fata de elevii din doua clase. Precizam ca intocmirea rechizitoriului este o etapa a procesului penal, reglementata in Codul de procedura penala, care reprezinta finalizarea anchetei penale si trimiterea dosarului la instanta, spre judecare, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori, pentru trimiterea in judecata.

Barbatul este de peste 20 de ani profesor la Scoala Gimnaziala „Vasile Goldis” din Alba Iulia si are o vechime de peste 40 de ani in invatamant. La data izbucnirii scandalului, directorul scolii a declarat ca a mai avut reclamatii si in trecut.

A mai avut in 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corectie cu matura – care s-a soldat cu un dosar penal si o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizarile parintilor care au reclamat ca profesorul are un limbaj si un comportament neadecvat fata de elevi. Limbaj vulgar, jigniti copiii, facuti in toate formele. Vorbim de copii cu varste cuprinse intre 8 si 11 anii, ca ar pipai fetele, ca le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denota tenta sexuala”, a declarat Ramona Popa, director Scoala Gimnaziala “Vasile Goldis” din Alba Iulia.

Citeste si Profesor de sport, condamnat la 4 luni de inchisoare dupa ce a lovit doi elevi

Dupa sesizarile facute de parintii elevelor, la scoala a fost convocata o comisie disciplinara care a decis sanctionarea profesorului de sport cu diminuarea salariului cu 15%, timp de 6 luni, interzicerea orelor suplimentare si supravegherea lui de catre alte cadre didactice, in timpul orelor de curs.

In primavara anului trecut, profesorul declara ca este nevinovat, iar contactul fizic cu elevele nu a fost de natura sexuala.

„In declaratia pe care am dat-o am explicat ca sunt situatii la sport cand se poate realiza un contact fizic, se coordoneaza o miscare, se acorda ajutor, dar in aceste situatii nu poti sa mergi mai departe ca sa realizezi un contact cu nuanta de tandrete sau chiar si cu violenta. Sunt foarte atent in astfel de situatii pentru ca am avut probleme in trecut. Am gresit totusi ca am dat niste note mai mici, am facut niste observatii cand nu aveau echipamentul corespunzator la ora”, spunea profesorul.

Vezi si Profesor anchetat ca a lovit un elev cu scaunul

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here