Probleme la evaluarea nationala din Prahova, mai multi parinti cer reluarea unui examen

Parintii unor elevi care au sustinut evaluarea nationala la Scoala ”Grigore Moisil” din Ploiesti acuza ca, din cauza unui antet aplicat pe foaia de examen, care afecta vizibilitatea, elevii au fost indusi in eroare la o problema de geometrie. Se cere reluarea probei de matematica.

Tatal unuia dintre elevii care, din cauza antetului aplicat a gresit rezolvarea subiectului, spune ca problema a fost la geometrie, unde, la punctul 2, elevii aveau de demonstrat ca dreapta VQ este paralela cu planul MNP. Din cauza antetului aplicat, unii copii au vazut O in loc de Q.

Vezi si Evaluarea Nationala 2018: Absolventii clasei a VIII-a sustin proba la matematica

“ Au fost probleme mari care afecteaza, pe termen lung, viitorul copiilor. Subiectul avea un antet pe diagonala si copiii nu au rezolvat subiectul. Antetul afecta vizibilitatea si au fost indusi in eroare. La ultima problema de geometrie, se confunda, din cauza antetului, Q cu O. 80% din copii nu au rezolvat punctul care valoreaza 0,50. Daca ei au gresit si doreau sa intre la informatica, de exemplu, nota finala ii trage in jos. Intra la psihologie sau altceva inferior. Media finala este influentata mult. La multe licee importante, media de admitere a mare, se intra cu 9.70”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marius Filip.

Filip a precizat ca parintii au depus o petitie la Inspectoratul Scolar General Prahova.

“S-a depus o petitie la Inspectoratul Scolar. Ori nu se ia in calcul punctul, ori sa se repete proba. Nu stiu ce urmeaza sa facem. Mergem pana in panzele albe. Nu ne lasam. Nu avea ce cauta acolo antetul, pe diagonal paginii”, a declarat barbatul.

La randul sau, inspectorul scolar adjunct din cadrul ISJ Prahova, Horia Toma, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca elevii “daca aveau nelamuriri, trebuia sa intrebe in sala”.

“Noi nu avem ce-i face petitiei. Transmitem mai departe comisiei centrale. Subiectele au fost descarcate in centru, dintr-o aplicatie a ministerului. Noi nu avem ce face. Tezele sunt inchise, amestecate, trimise in alt judet. Nu e de competenta noastra. Daca elevii aveau nelamuriri, trebuia sa intrebe in sala”, a declarat Horia Toma.

Directorul Scolii ”Grigore Moisil” din Ploiesti nu a putut fi contactat.

Vezi si Peste 150.000 de absolventi de clasa a VIII-a, la Evaluarea Nationala

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here