Problema creselor pe timp de vara, in Ploiesti

Numarul solicitarilor pentru cresele din Ploiesti este de aproape trei ori mai mare decat numarul de locuri disponibile. Acum sunt deschise toate cele sase crese, dar din luna august se vor inchide pentru reparatii si igienizari.

Vezi si Parintii din Cluj-Napoca trebuie sa gaseasca alternative la crese, care vara se inchid timp de o luna

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca exista 340 de locuri in aceste unitati, dar sunt inregistrate 830 de solicitari.

“Numarul solicitarilor este mare. Lipsa creselor este o problema. Avem in vedere si suntem in discutii ca de anul viitor scolar, in doua gradinite, sa functioneze si crese.”, a declarat Dobre.

Intrebat ce fac parintii in luna august cand cresele sunt inchise, primarul Ploiestiului a invocat legea creselor, care prevede ca personalul angajat trebuie sa aiba 30 de zile lucratoare, timp in care micutii pot sta la bunici sau sa plece cu parintii in concediu.

“Din experienta anilor trecuti, cei mai multi parinti pleaca in concediu in august. Cum legea creselor prevede ca personalul sa aiba 30 de zile lucratoare de concediu, atunci angajatii beneficiaza de acest drept in august cand se fac si lucrarile de reparatii, modernizare sau igienizare. Pentru ca si acestea trebuie facute. Micutii merg la bunici”, a mai spus Dobre.

O alta varianta ar fi ca parintii sa-i duca pe micuti la cresele private, unde tarifele sunt cuprinse intre 900 si 1200 de lei, in functie de programul ales.

Sursa: Mediafax

Vezi si In Iasi parintii cauta variante ajutatoare la crese

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here