Primul minor din SUA care a decedat din cauza coronavirusului

Autoritatile sanitare din Los Angeles au raportat ieri primul minor din SUA care a decedat din cauza coronavirusului. Este vorba de un baiat de 17 ani din Lancaster, orasel aflat la 40 km de Los Angeles.

Cu toate ca testele preliminare au indicat un rezultat pozitiv la COVID-19, cazul este complex si ar putea exista o alta explicatie pentru acest deces”, se arata intr-unul dintre comunicatele oferite de autoritatile americane.

Sunt foarte mahnit acum. Am crezut ca este un fel de boala care ii afecteaza pe cei de varsta mea. Acum realizez ca si copiii nostri sunt in risc” a spus primarul orasului Lancaster, R. Rex Parris, in varsta de 68 de ani. Potrivit nytimes.com, si tatal baiatului decedat este infectat cu coronavirus.

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti a tinut sa sublinieze intr-o conferinta de presa, faptul ca acest virus poate sa-i afecteze si pe cei tineri si ii indeamna sa aiba un comportament responsabil.

Tinerilor, aceasta boala poate sa va afecteze si pe voi.. Comportamentul vostru poate sa salveze o viata si poate sa coste o viata. Iar aceasta viata poate fi a voastra„, a declarat primarul din LA, potrivit Agerpres.

Memorabila a fost si declaratia directoarei serviciului regional de sanatate publica din LA, Barbara Ferrer:

COVID-19 nu face nicio diferenta de varsta, de rasa sau de bogatie, iar ceea ce vedem in aceste momente in orase precum New York ne arata pentru ce trebuie sa ne pregatim”.

Pana in prezent, in SUA sunt peste 50.000 de persoane infectate cu Covid-19.

Surse: nytimes.com, Digi24, Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here