Primii trei copii dintre cei 13 sportivi blocati in Thailanda au fost scosi la suprafata

Primii trei copii dintre cei 13 sportivi care sunt blocati in pestera Tham Luang din Thailanda au fost scosi la suprafata, a informat un oficial din cadrul echipei de experti prezenti la fata locului, relateaza site-ul cotidianului The Guardian si postul CNN. Locotenentul general Kongcheep Tantrawanit a declarat ca alti patru baieti au ajuns in cea de a treia galerie, centrul de comanda stabilit de marina thailandeza, urmand sa fie scosi din pestera.

Vezi si Copiii blocati in pestera din Thailanda nu sunt suficient de puternici pentru a iesi la suprafata

Oficialii thailandezi au confirmat duminica dimineata ca a fost demarata operatiunea de salvare a celor 12 copii si a antrenorului acestora, care sunt blocati in pestera Tham Luang din Thailanda.

Operatiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezinta un efort international, echipa fiind alcatuita din experti din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos si Myanmar. Companii din alte tari si-au oferit ajutorul prin donarea echipamentului.

Incidentul a atras si atentia omului de afaceri Elon Musk, care s-a oferit sa trimita o echipa de ingineri Boring Co. si SpaceX, care sa se alature eforturilor de salvare a celor 13 sportivi.

Cei 13 au fost declarati disparuti in data de 23 iunie. Dupa ce acestia au intrat in subteran, ploaia torentiala a cauzat inundarea pesterii.

Vezi si Copiii blocati in pestera din Thailanda vor primi lectii de inot si scufundari pentru a fi salvati

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here