Primaria, „repetenta” la refacerea scolii cu tavanul cazut

Scoala a inceput cu probleme pentru peste 1.000 de elevi din sectorul 5 al Capitalei, respectiv din Cartierul Rahova. Primaria, „repetenta” la refacerea scolii cu tavanul cazut. Este vorba de copii care ar fi trebuit sa invete in scoala 124, care a ars in primavara acestui an, si scoala 141, al carei tavan s-a prabusit in 2017.

Vezi si  Fetita de 4 ani in stare grava dupa ce poarta metalica a cazut peste ea

Elevii scolii 124 din cartierul Rahova, care a luat foc in primavara acestui an, au inceput anul scolar la alte unitati de invatamant.

Scoala 124 a fost demolata, iar din luna iunie a acestui an, primaria Sectorului 5 a demarat lucrarile de construire a unei noi cladiri. Potrivit proiectului, data finalizarii constructiei este luna iulie a anului viitor, astfel ca elevii au sanse ca anul viitor, in septembrie, sa se intoarca la scoala 124. Pentru refacerea scolii, Primaria Sectorului 5 a alocat suma de 8 milioane de lei.

Intre timp, conducerea unitatii de invatamant a improvizat un nou secretariat in sala de sport, care nu a ars in urma incendiului din primavara si nici nu a fost demolata.

Daca in cazul scolii 124 lucrarile au inceput deja, la scoala 141, tot din Rahova, al carei tavan s-a prabusit in 2017, lucrarile treneaza. Mai exact, primarul sectorului 5, Daniel Florea, anunta inca din septembrie anul trecut ca aceasta scoala, denumita si „Ion I. C. Bratianu”, va fi demolata si se va construi o alta cladire, dar in realitate, unitatea nici macar nu a fost demolata.

Citeste si Scoala 124, care a luat foc in Capitala, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU

Tot primarul sectorul 5 anunta, pe Facebook, in luna martie a acestui an, ca scoala 141 „va fi un etalon la nivel national”.

„Astazi am demarat procedurile legale pentru punerea in practica a promisiunii ca in primavara vom incepe lucrarile de demolare a vechii unitati de invatamant si de construire a noii Scoli Nr. 141, care va fi un etalon la nivel national. Eu si echipa mea vom face tot ceea ce depinde de noi, respectand intocmai termenele si standardele impuse de lege, pentru ca visul acesta sa se transforme in realitate in cel mai scurt timp”, promitea Florea in luna martie a acestui an.

In ciuda celor anuntate de primar, scoala, situata pe strada Amurgului, este in prezent o cladire parasita, inconjurata de un gard deloc prietenos, iar la intrare, pe un chiosc ponosit este afisat, ca o ironie, mesajul „Mult succes, Bratienilor!”…

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here