Primaria Capitalei vrea ca elevii din Bucuresti sa calatoreasca gratuit cu transportul public

Primaria Capitalei vrea ca elevii din Bucuresti sa calatoreasca gratuit cu transportul public. Elevii din Bucuresti cu varsta de pana la 18 ani ar putea calatori gratuit cu mijloacele de transport in comun ale STB (fosta RATB), potrivit unui proiect al Primariei Capitalei ce va fi discutat miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Citeste si: 900 de elevi din Cluj-Napoca vor avea autobuze dedicate exclusiv transportului

„Se acorda gratuitate la transportul public local de calatori pentru toti elevii din invatamintul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventeaza cursurile unei institutii de invatamant din municipiul Bucuresti, pe mijloacele de transport public de calatori ale operatorilor de transport ce presteaza servicii de transport pe raza teritoriala a Municipiului Bucuresti”, se arata in proiectul care va fi discutat miercuri, la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

In proiect, Primaria Municipiului Bucuresti a tinut sa sublinieze ca desfasoara o activitate sustinuta pentru a sprijini prin toate formele legale imbunatatirea conditiilor in care se desfasoara activitatea de invatamant in Municipiului Bucuresti, inclusiv atragerea calatorilor tineri catre transportul de suprafata si incurajarea utilizarii transportului in comun in detrimentul vehiculului personal.

„Elevii din invatamantul preuniversitar obligatoriu trebuie sa beneficieze de accesul liber la unitatile scolare in care activeaza. Primaria Municipiului Bucuresti si operatorul propriu de transport au inregistrat de-a lungul anilor solicitari din partea cetatenilor bucuresteni, cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu varsta de pana la 18 ani. (…) Totusi, un beneficiu acordat prin reglementari legale, mai ales in conditiile in care vorbim de o categorie ce nu are venituri proprii si anume elevii, trebuie promovat si facilitat”, se mai arata in document.

 Sursa: Mediafax

Citeste si: Autobuze care transporta copiii la scoala, si in Ploiesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here