Primaria Capitalei va reface un liceu in Snagov

Primaria Capitalei (PMB) va construi o baza sportiva si va reface un liceu in comuna Snagov (Ilfov), potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, votat in sedinta de joi. PMB vrea sa finanteze, din bugetul propriu, construirea unei baze sportive si reabilitarea unui liceu in comuna Snagov, urmand ca aceasta localitate sa puna la dispozitie terenul pentru baza sportiva.

„In contextul economic actual, este recunoscuta pe plan mondial tendinta de crestere a timpului de munca in dauna timpului alocat acivitatilor scolare si a activitatilor sportive. Astfel, apare nevoia fireasca a populatiei de a beneficia de servicii educationale si de agrement tot mai diversificate si la standarde conforme, standarde ce de multe ori nu sunt indeplinite”, argumenteaza Primaria Snagov necesitatea acordului de asociere intre Bucuresti si Snagov in privinta acestor investitii.

Vezi si Stimulente de 135 de milioane lei pentru familii, copii si persoane cu handicap

Potrivit proiectului de asociere, votat in sedint CGMB de joi, reprezentantii primariei spun ca imobilul in care functioneaza Liceul Mihail Kogalniceanu din localitate este deteriorat.

„Liceul Toretic Mihail Kogalniceanu din Snagov cuprinde cladirea principala, internatul si sala de sport. In urma expertizelor efectuate asupra imobilului s-a constatat faptul ca aceste constructii reprezinta un risc seismic ridicat, concluzia expertilor fiind aceea ca exista posibilitatea prabusirii acestor constructii in orice moment”, se arata in proiectul de asociere.

Potrivit unui comunicat remis marti de PMB, proiectul ar fi unul util pentru Clubul Sportiv Municipal Bucuresti.

„Asa cum explica foarte clar directorul CSM, fosta campioana mondiala Gabriela Szabo, in adresa atasata proiectului de hotarare: «la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti nu exista nici o baza de pregatire, centru de cazare si masa pentru sportive», si avand in vedere «necesitatea pregatirii juniorilor si copiilor legitimati la clubul nostru, va adresam rugamintea de a identifica solutii de luare in administrare la nivelul primariei generale a unui complex de imobile, cu dotarile specifice, in Bucuresti sau in zonele limitrofe»”, se arata in comunicatul PMB.

Potrivit sursei citate, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispozitia Primariei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifunctional, destinat cantonamentelor, activitatilor indoor si outdoor, care va cuprinde sali de sport cu toate facilitatile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de inot, zone de recuperare sportiva, saune, sali de kinetoterapie, precum si spatii de cazare a sportivilor si cantina.

„In schimbul terenului oferit de catre Primaria Snagov, Municipalitatea va reabilita si liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de invatamant care, in prezent, se afla in pericol de prabusire. Liceul modernizat va avea, de asemenea, profil sportiv si va fi destinat atat copiilor din Snagov, cat si sportivilor bucuresteni. Subliniem faptul ca numeroase cluburi sportive din Bucuresti au bazele de antrenament in afara Capitalei (din care amintim doar Steaua si Dinamo la Saftica sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul ca, fiind in afara orasului, ofera toate conditiile necesare organizarii cantonamentelor sau sesiunilor de pregatiri sportive intense”, se mai arata in comunicatul PMB.

Vezi si Ce beneficii aduce sportul in viata copilului nostru

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here