Primaria Capitalei va infiinta centre pentru screeningul cancerului de san si cel de col uterin

Primaria Capitalei va infiinta o retea metropolitana de centre pentru femei care va diagnostica si va trata afectiunile oncologice ale femeilor, a anuntat primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizand ca in unitatile spitalicesti se va realiza screeningul cancerului de san si de col uterin.

Vezi si Primaria Capitalei ofera vouchere de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la san pentru teste

“Incidenta cancerelor de col uterin si a cancerelor de san in stadiu avansat a atins valori alarmante in Romania, acest fenomen fiind cauzat si de faptul ca un procent mic de femei se prezinta la medic pentru screeningul cancerului de col uterin si al cancerului de san, dorim sa (…) cream clinici ambulatorii cu cabinete de consultatie, ginecologie si dotarea necesara. Ne propunem infiintarea unei Retele Metropolitane de centre pentru sanatatea femeii “Sfanta Agatha”, din care vor face parte Clinica “Sfanta Agatha” dedicata diagnosticului si tratamentului afectiunilor oncologice ale femeilor, precum si patru centre medicale ambulatorii arondate celor patru spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei, care au servicii de obstetrica-ginecologie”, a transmis primarul Capitalei, Gabriela Firea, intr-o postare pe Facebook.

Cele patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu”, Spitalul Clinic „Filantropia”, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” si Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”.

Proiectul de hotarare se va discuta in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 23 august.

Sursa: Mediafax

Vezi si Primaria Capitalei a acordat vouchere de 500.000 euro pentru 1.000 de gravide

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here