Primaria Capitalei va acorda elevilor vouchere de 1.100 de lei pentru aparate dentare

Primaria Capitalei va implementa un nou proiect prin care va acorda vouchere pentru aparate dentare destinate copiilor (intre 7 si 16 ani). Proiectul, al carui buget este de aproape 2,3 milioane de lei, a fost aprobat in sedinta CGMB.

Citeste si Elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

„Se aproba acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de 1.100 de lei elevilor cu varste intre 7 si 16 ani, cu domiciliul in Municipiul Bucuresti, sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin sase luni inaintea depunerii cererii de aplicare in proiectul pentru montarea de aparate ortodontice mobile”, se arata in proiectul de hotarare votat in sedinta CGMB de joi.

Bugetul proiectului denumit „SMILE – Mobile” este de aproape de 2,3 milioane de lei, si se va derula prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Primaria Capitalei a mai implementat un astfel de proiect si anul trecut, denumit „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti”, iar acum, prin noul proiect, intaietate vor avea elevii care au depus cerere pentru proiectul din 2018, dar nu au apucat sa beneficieze de un voucher.

„Sanatatea oro-dentala este considerata astazi, pe buna dreptate, un indicator al starii de sanatate generale, avand in vedere ca bolile cavitatii orale au consecinte negative asupra starii de sanatate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale sau reumatismale”, se arata in expunerea de motive a proietului de hotarare aprobat joi cu 45 de voturi pentru si o abtinere.

Citeste si

Primaria Capitalei a acordat vouchere de 500.000 euro 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here