Primaria Capitalei infiinteaza Reteaua Metropolitana de crese si gradinite

Primaria Capitalei infiinteaza „Reteaua Metropolitana de crese si gradinite”, potrivit unui proiect de hotarare aprobat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Vezi si Primaria Capitalei a suplimentat bugetul pentru refacerea Maternitatii Bucur cu 36 milioane de lei

Potrivit proiectului CGMB, votat miercuri, scopul infiintarii acestei retele ar fi „dezvoltarea infrastructurii educationale”. Din aceasta retea ar urma sa faca parte 12 gradinite si crese din toate cele sase sectoare ale Capitalei. Directia Cultura, Invatamant, Turism, ar urma sa faca demersurile necesare in vederea identificarii imobilelor in care Reteaua Metropolitana isi va desfasura activitatea.

„In Bucuresti, numarul creselor de stat (aflate in subordinea consiliilor locale) si numarul de locuri nu acopera nevoile existente in prezent, potrivit datelor de la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Numarul de locuri din cresele de stat, unde sunt supravegheati si ingrijiti copii cu varste de sub trei ani, nu satisface avand in vedere ca in Capitala sunt peste 48.000 de copii cu varsta pana in trei ani”, se arata in raportul de specialitate al proiectului.

„Dat fiind numarul mare al copiilor cu varsta pana la 3 ani si numarul de locuri in institutiile prescolare existente, ne propunem sa dezvoltam o retea metropolitana de crese si gradinite, care vor fi amplasate in zonele cele mai deficitare, asa cum rezulta din evidentele autoritatilor publice. Dupa obtinerea acordului de principiu din partea Consiliului General, Primaria Capitalei va demara procedura de identificare si achizitionare a terenurilor si/sau imobilelor necesare pentru construirea sau amenajarea unor noi unitati de invatamant prescolar, spatioase, moderne, la cele mai inalte standarde de calitate”, declara si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here