Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a nascut o fetita

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a nascut o fetita intr-un spital din Auckland, ea fiind al doilea lider de guvern care devine mama in timpul mandatului, potrivit Reuters.

Jacinda Ardern a anuntat intr-un mesaj publicat pe platforma online Instagram ca bebelusul, care a avut la nastere o greutate de 3,3 kilograme, este sanatos si se simte bine.

Vezi si Eva Longoria a nascut un baietel

Acesta este primul copil pentru premierul in varsta de 37 de ani si partenerul ei de viata, in varsta de 40 de ani, Clarke Gayford, realizator TV.

Ardern si fostul premier al Pakistanului Benazir Bhutto sunt singurele femei din istorie care au nascut in timpul mandatului.

Premierul neozeelandez a minimalizat, insa, acest aspect cand a anuntat ca va fi mama, in februarie: „Multe persoane trebuie sa se ocupe de mai multe lucruri in acelasi timp in viata personala si privata si eu nu sunt altfel decat acestea”.

Ardern a devenit premier in octombrie, la trei luni dupa ce a fost aleasa lider al Partidului Laburist. Premierul va avea concediu de maternitate de sase saptamani, dar va putea fi consultata in aceasta perioada in chestiuni considerate importante.

Benazir Bhutto, care a fost premier al Pakistanului in perioadele 1988 – 1990 si 1993 – 1996 si care a fost asasinata in 2007, a nascut, in ianuarie 1990, o fetita, Bakhtawar.

Sursa: Mediafax

Vezi si Zara Tindall, nepoata reginei Elizabeth a II-a, a nascut o fetita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here