Premiera in Romania: O femeie a nascut 4 copii sanatosi, chiar daca are COVID

Photo by Rene Asmussen from Pexels

O femeie in varsta de 37 de ani, care avea COVID-19, a nascut la Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Elena Doamna” din Iasi patru baieti (cvadrupleti), care sunt perfect sanatosi, chiar daca este infectata cu COVID. Iar acest caz reprezinta o premiera pentru Romania, potrivit Mediafax.

Cei 4 copii nascuti la Iasi
Sursa foto: Ziarul de Iasi

Echipa medicala a rezolvat un caz in premiera pentru Romania, cel al unei paciente de 37 de ani, gravida in 34 de saptamani, cu sarcina cvadrupla. Pacienta prezenta infectie cu SARS-CoV-2, cu trombocitopenie, cât si defect septal atrial operat in antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anestezisti si neonatologi au extras prin operatie cezariana 4 copii de sex masculin cu greutati intre 1400 si 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viata extrauterina”, au transmis reprezentantii Spitalului, intr-un comunicat de presa.

Operatia de cezariana a durat 3 ore, iar echipa medicala care a asistat la nastere a fost formata din 10 persoane.

Este un caz foarte rar si ne bucura ca este un caz reusit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatura de specialitate – sunt foarte putine cazuri de nasteri de cvadrupleti din mame cu SARS-CoV-2. In momentul de fata mama se recupereaza dupa un efort de durata, fiind vorba despre o interventie care a durat mai multe ore. Sunt primii copii ai familiei, iar mama isi pregatise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune ca este o mama-eroina”, a spus dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternitatii Elena Doamna, potrivit publicatiei Ziarul de Iasi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here