Plangere penala in cazul fetitei din Sinaia care avea tifon uitat in corp

O plangere penala a fost depusa in cazul fetitei de 11 ani din Sinaia care a ajuns in stare grava la spitalul din Brasov, unde a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat in corpul ei in urma cu un an, cand a fost operata de apendicita.

Citeste si: Un bebelus de 11 luni a murit din cauza gripei la Timisoara

Reprezentantul legal al familiei fetitei, Daniel Gaspar, a declarat ca a depus o plangere penala pentru vatamare corporala din culpa, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia. Avocatul a sesizat si Colegiul Medicilor din Bucuresti. „Plangerea penala este pentru vatamare corporala din culpa, indreptata importiva echipei care a participat la operatie”, a declarat Gaspar.

Avocatul a adaugat ca un medic legist, din partea familiei, va face o expertiza paralela cu cea oficiala.

Fetita de 11 ani din Sinaia a ajuns in stare grava la spitalul din Brasov, dupa ce a fost tratata cateva zile la Sinaia pentru o infectie puternica. La Brasov, fetita a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat in corpul ei in urma cu un an.

Mama copilei, Maria Marcu, declara ca tifonul a fost uitat la operatia de apendicita pe care fata a suferit-o anul trecut.

„Au confirmat doctorii ca este uitat tifonul de la operatia de apendicita. Corpul nu produce tifon, alta operatie nu a avut, de introdus nu se putea introduce”, spunea mama fetitei.

Luni, la Brasov, copila a fost supusa unei investigatii sub anestezie generala, medicii urmand sa afle cum a ajuns fetita sa elimine tifonul prin urina. Dr. Marcel Albean, purtator de cuvant la Spitalul Clinic de Copii Brasov, spunea ca se presupune ca tifonul a ramas in corpul copilei dupa o interventie chirurgicala, insa medicii nu excludeau nici varianta potrivit careia fata sa isi fi introdus singura firele de tifon. Tot luni, medicii brasoveni spuneau ca nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operatia in care este posibil sa-i fi ramas compresa. Conducerea spitalului din Sinaia nu a putut fi contactata.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Copii Brasov, dr. Marcel Albean, a declarat ca fetita se simte foarte bine, chiar daca inca este la terapie intensiva.„Totul a decurs foarte bine, a fost o compresa, o bucata de tifon care probabil a ramas in timpul interventiei acolo”, a afirmat dr. Marcel Albean. Potrivit acestuia, recuperarea copilei va fi rapida si in 2 saptamani ar putea sa mearga la scoala, dar o luna nu va putea face efort.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Hunedoara: Copil de 6 ani mort dupa ce a fost lovit de o butelie manevrata gresit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here