Peste 800 de elevi cu deficiente de auz sau vorbire au luat parte la proiectul Logopedia

Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati a anuntat, marti, ca peste 800 de elevi cu deficiente de auz sau de vorbire si peste 120 de profesori au participat, in intervalul mai-decembrie 2017, la proiectul Logopedia, o platforma digitala pentru dezvoltarea limbajului in romana.

Scopul platformei digitale educationale Logopedia, dezvoltata de Organizatia Salvati Copiii, este de a pune la dispozitia specialistilor care lucreaza cu copii cu deficiente de auz si de vorbire 11 jocuri educationale, dar si un ghid de bune practici, in care sunt incluse o serie de metode si instrumente digitale de lucru, explica reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Platforma este disponibila la adresa www.logopediadigitala.ro.

„Salvati Copiii considera ca tehnologia utilizata in mod sigur si constructiv poate reprezenta o sansa spre dezvoltarea copiilor aflati in situatii de risc sau care se confrunta cu dificultati de integrare sociala, iar proiectul Logopedia vine in intampinarea acestor nevoi. Reactiile copiilor si cele ale specialistilor implicati in proiect ne-au dovedit ca activitatile au fost utile si, astfel, au incurajat demersul de a deschide platforma catre publicul larg, incepand cu anul 2018”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

In România, sunt 28.694 de copii care au handicap mental, auditiv si asociat, care implica intarzieri sau dificultati in achizitia limbajului.

Platforma a inregistrat deja peste 53.000 de accesari, iar 40 dintre cei 120 de profesori psihopedagogi si logopezi care au luat parte la proiect au avut ocazia sa participe la cursuri de formare si ateliere, dedicate adaptarii modului de folosire a jocurilor din platforma la nevoile fiecarui copil. In proiect au fost incluse 10 institutii de invatamant special, care au fost dotate cu 40 de tablete, pentru a facilita utilizarea platformei Logopedia si a putea derula activitatile educationale, individuale si de grup.

Vezi si Copiii cu deficiente de auz si vaz pot asista la fenomene stiintifice la Casa Experimentelor

Pe parcursul acestui an, platforma va fi deschisa publicului, pentru ca toti cei care doresc sa imbunatateasca limbajul si comunicarea verbala a copiilor cu deficiente de auz sau de vorbire sa poata beneficia de materialele suport.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here