Peste 2.500 de elevi vor invata despre gazul natural si energia electrica

Peste 2.500 de elevi din 19 comunitati din mediul rural si urban mic vor descoperi cele mai importante lucruri despre gazul natural si energia electrica, cum le pot folosi mai eficient acasa si la scoala si, mai ales, in conditii de siguranta. Demersul face parte din programul traditional de educatie “Intalnire cu energia” (editia a XII-a), derulat de catre ENGIE Romania, in parteneriat cu Asociatia Hands Across Romania si Ministerul Educatiei Nationale.

In cadrul celor doua lectii interactive, predate de catre angajati ENGIE si lectori specializati, copiii vor lua parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o molecula  de gaz creata de catre o eleva participanta la prima editie a programului, in 2007. De curand, odata cu intrarea companiei ca furnizor pe piata de electricitate, Metano si-a facut un nou prieten – Electro. Lectiile vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extractie pana acasa, economia de energie si utilizarea in siguranta a gazului natural si a energiei electrice, insistand pe partea de prevenire a accidentelor.

Vezi si Proiect pilot. Elevii din Romania invata sa foloseasca imprimante 3D

Totodata, elevii celor 75 de scoli inscrise la aceasta editie au sansa de a pune in practica cunostintele acumulate si de a dezvolta in cadrul concursului “Castiga cu Metano si Electro” proiecte care sa vina in sprijinul comunitatii lor. ENGIE Romania va sprijini implementarea a doua dintre proiecte cu o finantare in valoare de 10,000 RON pentru fiecare.

Programul „Intalnire cu energia” se va derula in perioada aprilie – iunie 2018 in judetele Bucuresti, Constanta, Arges, Buzau, Iasi, Sibiu, Calarasi si Ialomita. „Intalnire cu energia”, aflat la editia a XII-a, este parte din platforma de responsabilite sociala a companiei si ilustreaza preocuparea constanta pentru educatie. Lansat in 2007 si derulat in fiecare an in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, programul s-a adresat unui numar de peste 35.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate judetele din sudul tarii. Aproximativ 150 de voluntari, angajati ai companiei s-au implicat pana acum in acest program, investind peste 3.000 de ore de voluntariat.

Vezi si  Elevii invata despre animalele de companie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here