Pe 5 octombrie, zi libera pentru elevii din Capitala. Pe 8 octombrie, modificari in orarul scolar

Pe 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei, elevii din Capitala vor avea zi libera, anunta ISMB, precizand ca pe 8 octombrie, unitatile de invatamant in care vor fi sectiile de votare pentru Referendum vor decide daca programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja salile de cursuri.

Vezi si In opt ani, costurile ascunse ale educatiei s-au dublat

Vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei este zi libera in Bucuresti pentru elevi, prin contractul colectiv de munca unic incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant.

“In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic (…) incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant (…) unitatile de invatamant vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului. (…) In Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarata nelucratoare”, se arata in contractul incheiat intre MEN si federatiile sindicale reprezentative din invatamant.

De asemenea, unitatile de invatamant in care vor fi instalate sectii de votare pentru Referendumul din 7 octombrie ar putea sa-si modifice programul in ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregati salile pentru cursuri.

“Unitatile de invatamant prin consiliile de administratie vor lua decizia modificarii programului de curs astfel incat sa se desfasoare ore, chiar daca reduse ca timp, si sa nu mai fie nevoiti sa recupereze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtator de cuvant la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Vezi si detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente.

Potrivit aceluiasi contract incheiat intre MEN si federatiile sindicale reprezentative din invatamant, elevii din Bucuresti au liber in zilele:1 si 2 ianuarie; prima, a doua si a treia zi de Pasti; 1 Mai; prima si a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie – Ziua Mondiala a Educatie; 30 Noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotirorul Romaniei; 1 Decembrie; 25, 26 si 27 Decembrie – Nasterea Domnului.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here