Parintii Alexandrei Macesanu nu se constituie parte civila in dosarul crimelor din Caracal

Parintii Alexandrei Macesanu, fata de 15 ani, din Caracal, despre care Gheorghe Dinca a spus ca a omorat-o si apoi a ars cadavrul, le-au spus anchetatorilor ca nu vor sa se constituie parte civila in dosarul crimelor din Caracal. La Politia Caracal este si Dinca, alaturi de avocat, unde urmeaza perchezitia informatica.

Citeste si Ocazia care i-a adus moartea adolescentei din Olt. Cazul Alexandra Macesanu

Parintii Alexandrei au spus ca nu vor bani de pe urma unei tragedii. Mama si tatal Alexandrei sunt audiati astazi la sediul Politiei Caracal, unde anchetatorii vor sa refaca traseul din ziua rapirii. Tot la Politia Caracal este si Gheorghe Dinca. Acesta participa la perchezitia informatica, alaturi de avocatul sau. Anchetatorii verifica telefoanele lui Dinca, precum si aparatul de fotografiat si laptopul, ridicate din casa acestuia.

Parintii Alexandrei au fost sunati de cel putin 10 ori de pe numere necunoscute

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei Macesanu, a declarat ca parintii fetei de 15 ani au fost sunati de doua ori de pe numere diferite si li s-a spus ca fiica lor este bine, iar de alte 10 ori au fost apelati de pe numar necunoscut, in joia de dupa rapire.

„Exista si in cazul Alexandrei mai multe apeluri. Mama si tatal Alexandrei au fost sunati de cel putin doua ori. O data la ora 10.30, joi, cand Alexandra era deja rapita si nu sunase inca la 112, de pe cartela cumparata de la Craiova, iar vineri, la 7.30, a mai fost un apel, care avea acelasi mesaj, sa stea linistiti, sa nu isi faca probleme. Acest al doilea apel nici pana la aceasta ora nu a fost localizat de parchet si de politie. In cursul zilei de joi imi spunea mama Alexandrei ca au fost cel putin 10 apeluri de pe numar necunoscut, la care cand raspundea, la partea cealalta a firului nu raspundea nimeni. Sunt dovezi de complicitate”, a spus Alexandru Cumpanasu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Cumpanasu, care este ruda cu familia Alexandrei Macesanu, a spus ca a vorbit cu parintii fetei, care au spus ca nu vor despagubiri pentru ceea ce i s-a intamplat fiicei lor.

„Am vorbit cu parintii Alexandrei. Nu vor bani de la stat sau asa ceva. Pentru ei important e sa fie gasita Alexandra sau sa fie gasiti vinovatii”, a mai spus Cumpanasu.

Citeste si Crima in Olt, anchetata de Politie

Alexandra a sunat la 112, din locul unde era sechestrata, de trei ori, insa autoritatile au reusit sa o localizeze abia dupa 19 ore, la fata locului fiind gasite doar oase si cenusa. DIICOT a confirmat ca ADN-ul din ramasitele gasite la casa lui Dinca e al Alexandrei.

Si in cazul Luizei, cealalta fata despre care Gheorghe Dinca sustine ca a omorat-o la fel ca pe Alexandra, Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a spus ca din declaratiile de pana acum rezulta ca mai multe persoane au sunat pentru a spune ca fata a plecat in strainatate.

„Din declaratiile date, se intrevede ideea ca mai multe persoane au sunat familia Luizei si nu doar acel individ (Gheorghe Dinca – n.r.) si nu doar o singura data. Familia a fost sunata, avertizata, in sensul ca li s-a spus <Stati linistiti, fata dumneavoastra pleaca, un prieten o influenteaza, nu e nicio problema>, dupa care s-a revenit si s-au spus: <Stati linistiti ca ei sunt deja undeva in strainatate, nu pot sa va dau amanunte>. Ce este esential este faptul ca mai multe persoane a reiesit ca au sunat de pe numere diferite si nu o singura persoana. Iar noi avem un singur inculpat, pe domnul Dinca. Pare-se ca au fost doua”, a spus Tonel Pop.

Despre Luiza, disparuta in urma cu aproape patru luni, Gheorghe Dinca a spus ca a omorat-o in ziua in care a luat-o la ocazie si, la fel ca in cazul Alexandrei, i-ar fi ars cadavrul.

Citeste si 400 de minori dispar anual din Romania si nimeni nu stie

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here