Până acum 38 de copii au murit în războiul din Ucraina

Sursa foto: www.thedailybeast.com

”Peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc!” a scris Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei pe rețelele sociale, postând și câteva imagini cu copiii care au murit în timpul atacurilor venite din partea militarilor ruși.

Iată un fragment din cele postate de prima doamnă din Ucraina:

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei

”Ocupanții ucid copii ucraineni. O fac conștient și cu cinism. Copiii noștri. (…) Trebuie să vorbesc despre asta. Peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Atunci când Federaţia Rusă spune că invadatorii nu se luptă cu civilii de aici, vă rog să le arătaţi aceste fotografii! Arătaţi-le imaginile cu chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească și să devină adulți.

Câți copii mai trebuie să moară pentru ca trupele ruse să nu mai tragă și să fie de acord cu coridoarele umanitare? Cât de mult sânge mai trebuie vărsat și câți oameni trebuie să mai moară de foame pentru ca trupele ruse să nu mai distrugă vehicule pașnice și să lase în pace misiunile umanitare. Astfel de coridoare umanitare sunt necesare chiar acum în multe orașe și sate  unde sau acum lupte, și unde sute de copii mor în subsoluri fără mâncare și medicamente”, a spus soția președintelui Ucrainei.

Olena Zelenska a făcut un apel către presa internaţională să prezinte această realitate şi a precizat că că imaginile cu copiii ucrainieni omorâți trebuie să fie văzuți de soțiile și mamele din Rusia, acestea trebuie să vadă ce fac soții și fiii lor pe teritoriul Ucrainei. (…)” a spus Olena Zelenska.

Mai multe despre ce postează soția președintelui Ucrainei poți urmări aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here