OMS: Numarul cazurilor de rujeola a crescut la nivel mondial cu 300% fata de anul trecut

Numarul cazurilor de rujeola a crescut cu 300% in primele trei luni ale anului 2019, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul unei scaderi a ratei vaccinarii, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citata de France 24.

Rujeola, o boala contagioasa, poate fi prevenita prin intermediul unui vaccin care se administreaza in doua doze, insa OMS a avertizat in ultimele luni ca rata vaccinarii a scazut alarmant de mult la nivel global.

Vezi si 114 cazuri noi de rujeola au fost inregistrate in perioada 8 – 12 aprilie 2019

„Datele preliminare arata ca numarul de cazuri a crescut cu 300% in primele trei luni ale lui 2019 fata de aceeasi perioada din 2018. Acesta este al treilea an consecutiv in care inregistram cresteri”, arata institutia intr-un comunicat.

„Chiar daca datele sunt provizorii, ele indica un trend. Multe tari se confrunta cu epidemii de rujeola, iar toate regiunile lumii inregistreaza din ce in ce mai multe cazuri”, potrivit aceleiasi surse.

OMS atrage atentia ca doar unul din zece cazuri de rujeola se raporteaza la nivel mondial, ceea ce inseamna ca numarul total al imbolnavirilor ar putea fi mult mai mare.

„Cresteri ale numarului de cazuri s-au inregistrat si in tari cu rate ridicate ale vaccinarii, cum ar fi Statele Unite”, mai arata OMS.

Organizatia avertizeaza ca zona cea mai afectata de aceasta crestere este Africa. Acest continent a inregistrat o crestere de 700% a numarului de cazuri de rujeola fata de anul trecut, in special din cauza ratei scazute a vaccinarii.

Vezi si Cazurile de rujeola se indreapta spre un nivel alarmant de ridicat

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here