O tenismena de 15 ani a adunat un milion de dolari din sponsorizari

O tenismena de 15 ani a adunat un milion de dolari din sponsorizari. Cori Gauff este una la un miliard in tenis. Cum a fost posibil ca o fetita sa beneficieze atat de mult de increderea unor sponsori?

Citeste si Serena Williams se implica in depistarea din timp a cancerului la san

La doar 15 ani abia impliniti pe 13 martie, americanca are deja asigurat un venit de un milion de dolari din sponsorizari, dupa ce in 2017, Cori „Coco” Gauff devenea cea mai tanara finalista din istoria US Open-ului pentru junioare. Cu trei ani mai mare, Amanada Anisimova, o alta americanca ajunsa acum pe radarul tenisului feminin de top, o invingea in doua seturi, 6-0, 6-2. In vara anului urmator, Gauff a castigat competitia junioarelor de la Roland Garros, dar si US Open-ul, la dublu.

Roger Federer a remarcat-o, a semnat cu ea prin recent infiintata sa firma, Team 8 Management, pe care o detine alaturi de impresarul sau, Tony Godsick, iar in scurt timp a pasat-o elegant pe platoul celor de la Barilla, firma producatoare de paste care l-a transformat in reclamele sale in chef pe campionului elvetian, rotunjindu-i totodata conturile cu 40 de milioane de dolari in decurs de cinci ani.

Cori Gauff provine dintr-o familie de sportivi: tatal a jucat baschet la Universitatea din Georgia, mama a practicat sportul care sta la baza tuturor celorlalte discipline – atletismul, la Universitatea din Florida. Micuta a inceput sa joace tenis la 7 ani, in scurt timp si-a mutat cartierul general in Florida – un adevarat sanctuar al tenisului, iar pentru o scurta perioada de timp s-a antrenat si la Mouratoglou Tennis Academy.

Saptamana trecuta, Cori Gauff a obtinut prima victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA, in primul tur al turneului de la Miami. Invinsa sa: Catherine McNally, partenera de dublu a lui Gauff in victoria de la US Open, din 2018. Gauff s-a impus 3-6, 6-3, 6-4, dupa doua ore si 23 de minute, ambele jucatoare fiind beneficiare de wildcard. Daria Kasatkina a eliminat-o in turul doi, cu 6-3, 6-2.

Vezi si Job de o secunda in sprijinul copiilor nascuti prematur. Simona Halep, sustinatoarea campaniei

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here