O profesoara bolnava de TBC a mers la scoala

Politistii din Dambovita au deschis, luni, un dosar penal in cazul unui cadru didactic care a mers la scoala fiind bolnav de TBC. Testarea a iesit pozitiva in cazul a 3 elevi, motiv pentru care politistii vor sa afle daca femeia stia ca este bolnava sau nu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Politiei Dambovita, anchetatorii urmand sa stabileasca daca profesoara de la Scoala din Bucsani stia ca este bolnava si a pus in pericol elevii.

”Ne-am autosesizat, in cauza a fost deschis un dosar penal pentru infractiune contra sanatatii publice. Cercetarile sunt efectuate in cauza si nu contra unei persoane”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, Alexandra Ciurea.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, Marinela Popa, a declarat ca toate persoanele care au intrat in contact cu profesoara bolnava de TBC au fost testate, iar in cazul a trei elevi testarea a iesit pozitiva.

”In cazul a 3 copii testarea a iesit pozitiva, dar asta nu inseamna ca sunt si bolnavi de TBC. Conform procedurii, ei au fost trimisi la spitalul Marius Nasta din Bucuresti pentru examinari suplimentare, in urma carora se va stabili daca sunt bolnavi sau nu. Nu vorbim de un focar, este un singur caz”, a precizat Popa.

Citeste si: Douazeci de elevi din Buzau, suspecti de TBC

Profesoara este internata la Sectia de TBC a Spitalului Judetean de Urgenta Dambovita, iar in scoala din Bucsani s-a facut dezinfectia.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here