O primarie din Dolj acorda 1.500 de lei pentru fiecare nou-nascut

O primarie din Dolj acorda 1.500 de lei pentru fiecare nou-nascut, sperand ca astfel va creste natalitatea. Primarul Mischii a anuntat ca familiile tinere vor primi 1.500 de lei pentru fiecare bebelus nascut, incepand cu 1 ianuarie 2019.

Citeste si Natalitatea a crescut spectaculos in Gorj. Cati bani primesc femeile daca aduc pe lume un copil

Edilul comunei Mischii, Gheorghe Popa, a declarat ca acordarea stimulentului de 1.500 de lei pentru fiecare copil nou-nascut a fost aprobata de Consiliul Local si ca spera sa fie o masura care sa duca la cresterea natalitatii la nivelul comunei.

,,Am luat decizia in Consiliul Local Mischii, in urma cu cateva zile. Cei 1.500 de lei ii vom acorda pentru copiii nascuti, incepand cu 1 ianuarie 2019. Este o masura necesara pentru ca a scazut foarte mult natalitatea la nivelul comunei”, a spus Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii.

Anul trecut, in comuna Mischii au fost nascuti 10 copii, iar anul acesta, de cand s-a luat in calcul acest stimulent, sunt deja sase copii nascuti.

Comuna Mischii se afla la aproximativ 10 kilometri distanta de orasul Craiova. Conform recensamantului din 2011 in aceasta comuna erau 1760 de locuitori. Nu este singura localitate din Dolj care acorda astfel de stimulente.

Citeste si Daruieste Aripi de 8 Martie, eveniment caritabil de strangere de fonduri pentru copii

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here