O gradinita inchisa, dupa ce a fost depistat un focar de meningita

O gradinita a fost inchisa, dupa ce a fost depistat un focar de meningita. Trei copii din Suceava au ajuns de urgenta la spital, existand suspiciunea ca au meningita. Directia de Sanatate Publica Suceava a deschis o ancheta si a decis sa suspende activitatea gradinitei pana va fi facuta dezinfectie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si La Gradinita Brandusa, E.coli peste limitele admise in mancare

Imediat dupa ce au fost anuntati, reprezentantii Directiei de Sanatate publica Suceava au demarat o ancheta si au decis inchiderea gradinitei la efectuarea dezinfectiei.

„La Gradinita cu Program Prelungit nr. 9, din Burdujeni, evolueaza un focar de meningita acuta virala. Pana in prezent sunt inegistrate trei cazuri de imbolnavire la copiii cu varsta de 5 ani din cadrul grupelor mari. Copiii sunt internati la Sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava si se afla sub tratament. Dat fiind potentialul mare de contagiozitate al acestei afectiuni, gradul mare de aglomeratie al acestei unitati de invatamamt, aprovizionarea deficitara cu substante dezinfectante, am propus Inspectoratului Scolar Judetean Suceava emiterea unei decizii de inchidere temporara a unitatii de invatamant incepand cu data de 24 octombrie 2018, pe perioada necesara efectuarii operatiunilor de dezinfectie a intregii unitati prescolare”, se arata intr-un comunicat remis presei de DSP Suceava.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Suceava a solicitat informarea tuturor parintilor si le-a solicitat acestora ca in cazul unor simptome de boala sa se prezinte de urgenta cu copiii la medic.

Vezi si Imunizarea prin vaccinare

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here