O fetiță de 11 ani din Tulcea este gravidă în luna a cincea

Foto: Photo by Dương Nhân from Pexels

O fetiță de 11 ani din Tulcea este gravidă în luna a cincea, iar întreruperea sarcinii nu mai poate fi luată în calcul în această situație. Se presupune că viitorul tată are 16 ani, iar poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de act sexual cu un minor.

Cazul a fost descoperit după ce profesorii școlii unde învăţa fata au anunţat Asistența Socială că ea nu mai vine la ore, copila fiind în clasa a IV-a. Când au mers acasă la fetiță, în satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, asistenții au descoperit că minora este însărcinată în 5 luni, la această vârstă intră într-o categorie cu sarcină cu risc, iar întreruperea sarcinii nu mai este o soluție. Fetița provine dintr-o familie cu şapte copii iar în prezent primeşte asistență de la Protecţia Copilului.

„Mama fetei spune că a fost la doctor şi că sarcina decurge normal, dar nu ne-a dat numele medicului. Ne-am propus să mergem cu ele la doctor din nou”, a afirmat Maria Lenta, primarul comunei.

Numărul mamelor adolescente în România este în continuare destul de mare, țara noastră fiind locul 2 în Uniunea Europeană, după Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here