O fetita a hranit un urs din mana, riscandu-si viata

O fetita a hranit un urs din mana, pe Transfagarasan, in judetul Arges, riscandu-si viata. Imaginile socante au fost postate pe facebook, iar in filmare se vede cum copila, insotita de un adult, intentiona sa mangaie animalul.

Citeste si Digital Zoo, animalele la tine acasă

Pe imaginile surprinse de turisti se vede cum un adult hraneste primul ursul in timp ce fetita vrea sa-l mangaie. Apoi, copila ia o bucata de mancare pe care o intinde animalului, hranindu-l din mana.

Filmarea a fost realizata pe Transfagarasan, in zona kilometrului 60. Zilnic, pe acest drum, aproape zilnic, se opresc turisti care hranesc ursii. Seful Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, a declarat ca sub nicio forma ursii nu trebuie hraniti.

„Nu trebuie sa hraneasca ursii. Exista state in lume, cum ar fi SUA sau Canada, unde poti vedea ursul din masina. Incetinesti, te uiti. Nu-i dai de mancare. Vorbeam cu un coleg care spunea ca in SUA sunt amenzi daca le dai sa manance. Daca inveti ursul sa ii dai pe marginea drumului sa manance va veni in continuare”, a declarat Sanduloiu.

Acesta considera ca turistii trebuie sa renunte obiceiul gratarelor, deoarece ursii nu mai raman in padure daca simt miros de mancare.

„Sa nu faca gratare. Ursul are mirosul mai fin decat cainele de doua ori. Ursul nu mai ramane in padure daca el simte miros de carne. Va incerca sa obtina si poate deveni agresiv. Noi avem in padure animale salbatice”, a mai spus seful Salvamont Arges.

Sursa: Mediafax

Citeste si Cornul şi laptele: Elevii hrănesc animale şi joacă fotbal cu produse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here