O femeie de 35 de ani din Focsani a murit la putin timp dupa nastere

O femeie de 35 de ani a murit la Spitalul Judetean din Focsani, la putin timp dupa nastere, familia acuzand medicii ca nu au vrut sa ii faca femeii operatie de cezariana. Mai multe anchete sunt in desfasurare.

Vezi si: Copil omorat in bataie de mama. Sesizare la Avocatul Poporului

Incidentul s-a produs la Spitalul Judetean „Sf. Pantelimon” din Focsani. Femeia de 35 de ani, din Odobesti, a nascut copilul pe cale naturala si ulterior a intrat in stop cardio-respirator. Medicii de la Terapie Intensiva au incercat sa o salveze, dar dupa mai multe tentative esuate au fost nevoiti sa constate decesul.

Surse apropiate anchetei spun ca familia a depus plangeri la Politie si Parchet, solicitand sa fie verificat modul in care au intervenit medicii in timpul nasterii si de ce nu s-a efectuat operatie cezariana, tinand cont ca femeia era supraponderala.

Cazul este anchetat de autoritati, iar politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

„A fost inregistrata plangerea sotului. In acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si se vor efectua cercetari pentru stabilirea cu exactitate a celor intamplate si luarea masurilor legale care se impun”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vrancea, Catalina Murariu.

O ancheta interna are loc si la Spitalul Judetean „Sf. Pantelimon” din Focsani, unde specialistii vor incerca sa stabileasca daca personalul medical a actionat corect in timpul nasterii si in cadrul Sectiei Terapie Intensiva.

Vezi si: Copil mort dupa trei zile de la nastere. Politia a deschis o ancheta

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here