O educatoare a fost internata la psihiatrie pentru ca lovea copiii

Judecatoria Focșani a decis ca Mihaiela Ciornea, educatoarea filmata, anul trecut, in timp ce ii lovea pe cei mici si tipa la ei, sa fie internata intr-o unitate sanitara de specialitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihaiela Ciornea, educatoare la o gradinita din satul Poiana, comuna Vrancioaia, judetul Vrancea, a fost trimisa in judecata in luna ianuarie, pentru purtare abuziva.

Admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani, privind luarea masurii de siguranta in mod provizoriu a internarii medicale fata de inculpata Ciornea Mihaeila. Dispune internarea medicala provizorie intr-o unitate sanitara de specialitate a inculpatei, pana la insanatosire sau pana la obtinerea unei ameliorari care sa inlature starea de pericol ce a determinat luarea masurii. Cu drept de contestatie in termen de cinci zile de la pronuntare. Contestarea nu suspenda punerea in aplicare a masurii de siguranta”, a stabilit instanta.

Masura a fost contestata de educatoare.

Aurel Șelaru, inspector general adjunct al ISJ Vrancea, a declarat ca educatoarea este internata ”intr-o institutie medicala”.

Noi am primit decizia instantei in cursul zilei de luni, doamna educatoare se afla internata intr-o institutie medicala, s-a luat masura asigurarii la clasa cu un cadru didactic și urmeaza ca respectiva comisie medicala din cadrul unitatii medicale specializate, dupa perioada de internare a doamnei, sa decida daca doamna educatoare este apta de a mai preda in invatamant”, a spus Aurel Șelaru.

Anul trecut, educatoarea a fost filmata in timp ce ii lovea pe cei mici si tipa la ei. Scenele au fost inregistrate cu telefonul mobil de o mamica, iar ulterior au fost postate pe Youtube.

Iuliana Miron, cea care a filmat incidentul, declara atunci, pentru ”Monitorul de Vrancea”, ca i-a cerut educatoarei permisiunea de a asista la ore, ocazie cu care a filmat, cu telefonul sau mobil, cum ii agresa verbal si fizic pe copii.

Anul trecut a mai existat o reclamatie, iar de la ISJ ni s-a spus ca trebuie filmare. Eu am asistat la ora si, cu mine de fata, ea maltrata copiii (…) Nu l-a batut pe copilul meu, ci pe alti copii, dar sa stiti ca si al meu copil este traumatizat de faptul ca iau bataie colegii (…) Are cosmaruri noaptea (…) Eu am anuntat Protectia Copilului (n.r –vineri) si urmeaza sa vina pentru a face verificari. Am facut reclamatie si la Inspectoratul scolar”, spunea mama fetitei.

„Daca te mai ridici, iei bataie. Te dezbrac. Poate sa ma ia politia, in secunda doi. Te dezbraci si te trimit acasa”, ar fi fost cuvintele adresate de educatoare.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here