O cunoscută rețea socială a lansat o funcție de siguranță care le va oferi părinților un acces limitat la conturile copiilor

Foto: www.itu.int

O cunoscută rețea socială a lansat o funcție de siguranță care le va oferi părinților un acces limitat la conturile copiilor. Este vorba despre Snapchat, una dintre preferatele copiilor și adolescenților. Părinții vor putea vedea cine sunt prietenii din lista din conturile copiilor, vor putea ști când au vorbit ultima dată între ei, dar nu vor avea acces la mesajele sau discuțiile dintre ei.

Instrumetnul respectiv se numește Family Center și va fi nevoie ca fiecare copil să accepte să se conecteze cu un cont ce aparține unei persoane de peste 25 de ani. Respectivul instrument este mai mult perceput ca un mod prin care părinii se pot conecta cu adolescenții lor în lumea reală, unde părinții ar trebui să știe care sunt prietenii copiilor, când aceștia ies împreună, dar fără ca să tragă cu urechea la conversațiile private”spune Jacqueline Beauchere, managerul ce răspunde de departamentul de siguranță de la Snapchat.

Potrivit companiei produsul a fost lansat în urma unui studiu care a fost făcut cu participarea a mai mult de 9000 de adolescenți, în urma căruia s-a reliefat ideea că acei adolescenți care au avut discuții dese cu părinții despre activitățile online au fost mai încrezători și au fost mai deschiși să împărtășească informații atunci când au întâmpinat diverse riscuri online.

Această inițiativă este lansată în contextul în care Marea Britanie continuă să elaboreze un proiect de lege privind sigurana online, o lege controversată care are ca scop protejarea copiilor în mediul pnline prin bligarea compnaiilor de social media să elimine/să baneze conținutul periculos chiar dacă acesta nu este ilegal.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here