Noile manuale digitale vor fi adaptate pentru elevii cu deficiente de auz pentru a evita discriminarea

Noile manuale digitale pentru elevi, ce urmeaza sa apara pe platforma MEN pana la inceputul anului scolar, vor fi adaptate pentru copiii cu deficiente de auz, a anuntat directorul Editurii Didactice si Pedagogice, Maria Mihaela Nistor, explicand ca scopul este de a evita discriminarea.

“Manualele digitale vor fi postate pe platforma inaintea inceperii anului scolar si vor avea o calitate ridicata fata de cele anterioare. Este pentru prima data cand in Romania copiii cu cerinte educationale speciale, pe parte de deficienta de auz, vor avea manuale scolare digitale adaptate nevoilor lor. Nu am fost corecti atatia ani ca in momentul in care tu ai o activitate multimedia, pe partea de video, sa dai play ca elev si sa nu poti auzi mesajul transmis si nici macar sa nu existe o subtitrare in limba romana a mesajului”, a declarat Maria Mihaela Nistor, directorul Editurii Didactice si Pedagogice, in cadrul unei conferinte de presa organizata, luni, la Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si Laborator de informatica unic in Romania, adaptat nevoilor elevilor nevazatori

Noile manuale digitale au scopul de a evita discriminarea in randul elevilor.

“Ne ocupam impreuna cu Asociatia Nationala a Interpretilor Autorizati in limbaj mimico-gestual in cadrul unui parteneriat gratuit. Oamenii acestia muncesc alaturi de noi pentru a evita discriminarea si a intelege ca vrem sa fim o tara europeana, nu asa cum apare in manualele de geografie de clasa VII-a, de exemplu, unde scrie de 10 ani ca Romania urmeaza sa adere la Uniunea Europeana si nu a avut nimeni nicio problema. Este prima data cand erorile se vor remedia la timp”, a mai adaugat Maria Mihaela Nistor.

Noile manuale vor putea fi gasite pe site-ul www.manuale.edu.ro.

Sursa: Mediafax

Vezi si Copiii cu deficiente de auz si vaz pot asista la fenomene stiintifice la Casa Experimentelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here