Nici o scoala din Capitala cu program in trei schimburi

Unitatile de invatamant din Capitala ar putea sa nu mai aiba program de studiu in trei schimburi, se arata intr-un proiect care va fi discutat la sedinta Consiliului General al Capitalei. Peste 13.000 de elevi studiaza in acest mod, in 11 scoli din Bucuresti. Dar proiectul Nicio scoala din Capitala cu program in trei schimburi ar putea schimba orarul acestor elevi.

Citeste si: 7 sfaturi pentru parintii care vor un copil fericit la scoala si acasa

“Programul privind dezvoltarea infrastructurii educationale din Municipiul Bucuresti «Nicio unitate de invatamant cu program in trei schimburi» e un program municipal de investitii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unitatilor de invatamant care functioneaza in trei schimburi si cu efective mari de elevi”, se arata intr-un proiect care va fi discutat la sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Fondurile necesare pentru finantarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucuresti.

“O comisie desemnata prin dispozitia Primarului General al Municipiului Bucuresti va proceda la analiza situatiei existente, identificarea solutiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfasurarii procesului educational, identificarea de imobile, negocierea in vederea achizitionarii acestora, daca e cazul, si intocmirea documentatiei necesare investigatiei”, se mai arata in proiect.

Potrivit raportului de specialitate, in Capitala sunt 11 scoli gimnaziale care au program in trei schimburi. Astfel, in prezent, peste 13.000 de elevi studiaza in acest mod.

Sursa citata mai spune ca in Scoala Gimnaziala nr.12 „Herestrau” situatia persista de doi ani, din cauza cresterii populatiei in zona, care duce la un numar tot mai mare de elevi.

Insă atunci cand se schimba programul de scoala al elevilor trebuie sa se tina cont de faptul ca cei mici au nevoie de timp pentru a se acomoda cu un nou program, indiferent daca sunt in primul an la scoala sau daca sunt deja mai mari. Faptul ca ei nu mai au acum atat de mult timp pentru joaca si pentru relaxare ii poate bulversa si supara pe cei mici.

Citeste si Cum sa-l ajuti pe cel mic sa se acomodeze cu programul de la scoala

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here